Ármány és olajeső Texasban

2012. június 25. 09:58

Ez volt az a széria, amin együtt izgult nagyszülő és unoka, és amelyik délutánonként képes volt kiüríteni az utcákat. Hisz kezdődött a Dallas, bolond lett volna az ember kihagyni!

2012. június 25. 09:58
RaulReal
SorozatWiki

„A 13 évadot megért, a kapitalizmus úttörőjének tartott legendás sorozat ugyanis több, mint egy átlagos tévéműsor. Életérzés. Valljuk be, kevesekből lesz olajmágnás, vagy egyáltalán nagy pénzek közt forgó üzletember, így még Amerikában is tátott szájjal nézhették annak idején az emberek a Ewing család hétköznapjait, ahogy fúrták egymást, majd a földet sárarany után kutatva. Ez volt az a széria, amin együtt izgult nagyszülő és unoka, és amelyik délutánonként képes volt kiüríteni az utcákat. Hisz kezdődött a Dallas, bolond lett volna az ember kihagyni!

Ennek a történetnek köszönhetjük minden idők egyik legnagyszerűbb gonosztevőjét, a mindig hátsó szándékot a fejében forgató Jockey-t és azt, hogy megtanultuk, hogy nem csak a dél-amerikaiak tudnak jó szappanoperát készíteni. A TNT tehát kemény fába vágta a fejszét, hiszen egy ilyen sokak által ismert és szeretett sztorit feltámasztani nem egyszerű és öngyilkos merényletbe is fulladhat a próbálkozás. Hányszor láttuk KITT-et visszatérni, hányszor emlegették az öreg Michael Knightot, épkézláb Knight Ridert azonban jó pár éve nem láthattunk, nem úgy, mint most pár napja a Dallas, ami képes volt rácáfolni a fanyalgókra és olajesőt fakasztott, na meg örömkönnyeket.
Hogy miért? Mert a legelvetemültebb fotelpatkány is libabőrösen feszenghetett a képernyő előtt, amikor először nézett velünk farkasszemet az elgyötört Bobby és amikor először láthattuk Jockey ősz haját megcsillanni a napfényben. Igaz, hogy egyelőre még barátkoznia kell a szinkronos változaton felcseperedett generációnak azzal, hogy Jockey neve igazából J.R., felesége pedig Samantha helyett Sue Allen, azonban a nosztalgia faktor a csúcsra hág, amikor egy óvatlan pillanatban felcsendül a jól ismert főcímdal, a kobakokon lassan felvillannak a cowboy-kalapok, és bizony a whiskey-s pohár is előkerül a porosodó alsó szekrényfiókból. Életérzés.

Igaz, hogy Ellie, a sorozat keménykezű anyája a múlté, a régi arcok viszont kárpótolnak minket és az, hogy a főcím egyelőre nem villantja fel a széria szereplőit arra enged következtetni, hogy bizony várhatóak még meglepetések, így talán Pamela is visszatérhet? Azt tudjuk, hogy az ajtó nyitva áll előtte, remek húzás lenne. Ami azonban érdekesebb, mi van az új szereplőkkel? Az RTL várhatóan valamelyik csatornáján hamarosan be fogja mutatni a Dallas 2.0-t, így próbálunk minél kevesebbet spoilerezni, miközben mégis górcső alá vesszük a TNT produkcióját...”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!