Itt az új korhatár-szabályozás

2012. április 15. 13:30

Jó darabig úgy nézett ki, hogy egy életszerűtlenül megfogalmazott törvény elvághatja a hazai online filmes sajtót a világ többi részétől.

2012. április 15. 13:30
Havasmezői Gergely
Filmtekercs

„Jó darabig úgy nézett ki, hogy egy életszerűtlenül megfogalmazott törvény akár több hónapos késést is okozhat a leginkább várt mozifilmeknél, és elvághatja a hazai online filmes sajtót a világ többi részétől. Az év elején módosult Filmtörvény ugyanis megtiltotta volna a besorolatlan filmek és reklámanyagok (pl. előzetesek) terjesztését, miközben a forgalmazók, a sajtó és a közönség számára elfogadhatatlan határidőt szabott magának a besorolásnak az ügymenetére.

Egy új rendelettel azonban a Médiahatóság eloszlatta a legtöbb félelmet. Mind a hatóság, mind a forgalmazók úgy látják: a most kiegészített szabályozás révén a gyakorlat szakmailag megfelelő és életszerű lesz, noha maga a jogi környezet nem hibátlan. Cikkünkben beszámolunk az új korhatár-szabályozásról, a mozipremierekre gyakorolt hatásáról, és arról, hogyan fogja ez érinteni a filmes sajtót. (...)”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zokni
2012. április 20. 11:28
Ehhez miért nincs kommentár? Inkább fórumozunk, mint moziba járunk...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!