Ötmilliárdot kérnék, srácok!

2012. március 30. 10:22

Szó, mi szó, százmilliárdos összérték ide, lassan 900 millió felhasználó oda, szilíciumvölgyi lufi látszik kialakulni.

2012. március 30. 10:22
Balogh Roland
Embargó

„Zuckerberg lapot húzott tizenkilencre, cirka ötmilliárd dollárt kért Wall Street-i befektetőktől egy zárt ajtók mögött lezavart megbeszélésen. A tárgyalásról kiszivárgott információ szerint a Facebook-alapító ezt a nem csekély összeget magának gründolta volna, mármint saját pozícióit akarja erősíteni vele a vállalaton belül. A március 19-i találkát követően a többek között amerikai és kanadai befektetőket tömörítő, egykor a legendás Jimmy Hoffa bástyájának számító International Brotherhood of Teamsters szakszervezet körlevélben óva intette tagjait a Facebookba való hosszú távú befektetéstől. A szervezet tőkestratégiai osztályának vezetője, Carin Zelenko szerint ezt a tőkeemelésnek látszó manőverrel szerzett pénzt Zuckerberg ráadásul el akarta rejteni a kisbefektetők elől, ami nem szép dolog.

A Palo Altó-i csapat meg szépen lapul a fűben. Egy huncut szóval sem kommentálták mindenhatójuk Wall Street-i ambícióit.

A százmilliárd dollárra értékelt Facebook mindenesetre a vállalat tőkeemelését célzó kampánykörútra indul, miközben alapítóját gyakran azzal vádolják, hogy nagy ívben tesz a kisbefektetőkre. Zuckerberg flegma és olykor elefántcsonttoronyba zárkózó magatartása miatt sokan a finanszírozhatatlanságról pusmognak. Szó, mi szó, százmilliárdos összérték ide, lassan 900 millió felhasználó oda, szilíciumvölgyi lufi látszik kialakulni. Ez a hatalmas, gyakorlatilag virtuális felértékelés pedig a tőzsdei kikacsintásnak, a Facebook értékpapír-piaci bevezetésének sem kedvez.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2012. április 01. 20:41
Egyetértek az előttem szólóval.
Soma
2012. április 01. 15:57
Nohát! Ha az embereknek volna egy csepp eszük, üres lenne a Facebook!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!