Főnök az alsónadrágban

2012. március 26. 09:48

Több olyan esetről is olvastam, amely kissé elvetette a sulykot. Mind gyakrabban hallani ugyanis, hogy az Egyesült Államokban és Nagy-Britanniában egyre több cég arra kötelezné a munkatársait, hogy adják meg a közösségi portálokon használt belépési kódjukat és jelszavaikat.

2012. március 26. 09:48
Balogh Roland
Embargó

„Ez persze megnehezíti a kutakodást, ám a napokban több olyan esetről is olvastam, amely kissé elvetette a sulykot, és finoman szólva is az arcátlanság mezejére száműzött egyes vállalatokat. Mind gyakrabban hallani ugyanis, hogy az Egyesült Államokban és Nagy-Britanniában egyre több cég is arra kötelezné a munkatársait, hogy adják meg a közösségi portálokon használt belépési kódjukat és jelszavaikat. Ezzel kellett szembesülni például egy New York-i statisztikusnak. Justin Bassett-től egy állásinterjún kérték volna el a jelszavát. A férfi elutasította a kérést, és ott is hagyta az állásinterjút, ám meghökkenésére azt tapasztalta, a többi munkaadó is hasonló feltételt szabna a felvételéhez.

Egy másik amerikai fiatalnak, a bolti eladóként dolgozó
Lee Williamsnek pedig a főnöke nyomásával kellett együtt élnie, aki hónapokon át azzal zargatta, adja meg a Facebook-jelszavát, hogy láthassa a profilját, amelyet – a közvetlen barátokon kívül – Williams mindenki számára lekorlátozott.

Vállalati jogászok szerint nincs olyan korlát, amely szabályozhatná ezt a vírusként terjedő gyakorlatot. Pedig nem ártana. Mert a közösségi profilokban való turkálás kicsit olyan, mintha odaadnánk a lakáskulcsunkat, vagy – egy talán morbid példával élve – arra kérnénk a betörőt, hogy ugyan fosszon már ki! Ilyen esetben egyébként egy dolgot tehetünk, megtagadhatjuk a kérést, igaz – az esetek beszámolóiból az derül ki – sokan félnek, hogy nem jutnak álláshoz, ezért belemennek egy ilyen arcátlan felszólításba, és kiadják profiljukat.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mefisto
2012. március 28. 18:35
Csinálok egy kamu profilt, feltöltök egy db fényképet, ismerősnek felveszem anyámat és röhögve megadom a jelszót hozzá! Azt hajrá! :-)
Akitlosz
2012. március 28. 13:45
Hallottad persze, mert az unokahúgod barátjának az ismerőse állítólag egy olyan cégnél dolgozik, ahol így van. Amúgy meg a munkadó azt vesz fel, akit akar, azért amiért akar, és azt nem vesz vesz fel,a kit nem akar, azért amiért nem akar, és nem köteles indokolni. Ott kezdődik a dolog, hogy egyáltalán minek fészbukkolni? Az ugyan nem a családdal, ismerősökkel való kapcsolattartásról szól.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!