Az izotóptól nem kell félnetek jód lesz

2011. november 19. 13:07

Én elviselem, hogy a szomszédomban vörösiszappal, uránnal, jódizotóppal bűvészkedsz, de te cserébe szólj, ha valami gyanúsat észlelsz.

2011. november 19. 13:07
Stöckert Gábor
Index

„Ismeretlen eredetű sugárzó anyag Európa fölött – ezek hívószavak a kattintásból, olvasóból és nézőből élő sajtónak. A sajtó, az már csak olyan, hogy ilyenkor vígan pöfögi magából az ismeretlen eredetű sugárzást (mert azt a kommunikáció szakokon nagyjából a második órán verik az újságíró hallgatók fejébe, hogy negativitás = hírérték), főleg, ha napokig azzal fűtik a kazánját, hogy még mindig nem tudni, honnan jön a sugárzó anyag, viszont látszik, hogy szépen terjed.(...)

Persze lehet érvelni azzal, hogy minek tájékoztatni az embereket, ha nincs baj, nem kell pánikot kelteni. De nincs alattomosabb pánikkeltés, mint a lakossági bizalom lassú aláásása. A veszélyes üzemek telepítése ugyanis bizalmi kérdés: én elviselem, hogy a szomszédomban vörösiszappal, uránnal, jódizotóppal bűvészkedsz, de te cserébe szólj, ha valami gyanúsat észlelsz. És tőled tudjam meg, ne mástól.

Ez a paktum sérült az izotópügyben, és erre nem mentség, hogy most nem volt semmi igazán nyugtalanító a megnövekedett izotópszintben. Mert felmerül a kérdés, hogy ha egy ilyen piszlicsáré anomália ekkora kommunikációs fejetlenséget tud okozni, és világosan megmutatja, hogy az egyes szakhivatalok késve reagálnak és/vagy nem egyeztetnek egymással, akkor milyen tájékoztatás lenne itt, ha tényleg beütne valamilyen komoly ipari-környezeti katasztrófa?”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Soma
2011. november 19. 16:57
Most úgy, őszintén! Mi a szart várnak felelősségügyileg egy KFT-től, amelyik "izotópokat kutat" ?
magnamater
2011. november 19. 16:00
A lakosság az efféle tájékoztatáshoz már régóta hozzá van szokva, mindjárt gyanús lesz, amit tagadnak, az igazság előbb utóbb meg mindég kiderül.
Fakutya ezredes
2011. november 19. 15:47
Komcsi szabotazs. Naluk a legfobb ertek a zember. Lasd Tengiz, Orenburg stb.
Honfi-fi
2011. november 19. 15:12
Jól látom itt fennt a reklám Gift-ben a Lang Györgyinek kinőtt a bajusza? Biztos ez is a túlzott izotóp terhelés következménye. Mi? Van megint min rugózni a sok agyhalott féleszűnek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!