Biccentés Bokros Lajosnak

2011. május 16. 08:54

A hazai fogorvoslás fejlődésének egy Bokros Lajos nevű ember adott jókora lökést a kilencvenes évek közepén.

2011. május 16. 08:54

„Ne felejtődjék el, hogy a hazai fogorvoslás fejlődésének egy Bokros Lajos nevű ember adott jókora lökést a kilencvenes évek közepén.

Horn Gyula pénzügyére a fogászati ellátások ingyenességének megszüntetésével szociális feszültséget okozott, s a népegészség ügye ellen is vétett, elvégre fogazatunk ápolatlanságából nem csak esztétikai - és így »országimázs« - problémák következnek, de súlyos szervi bajok is. Csakhogy az összes káros mellékhatással együtt pozitívumként illik elkönyvelni, hogy a döntés nyomán a fogorvosok kénytelen-kelletlen új pályára álltak.

A bokrosi beavatkozás brutálisan érzéketlen és káros volt milliók számára, kizárólag költségvetési szempontokat érvényesített, és egyáltalán nem tűzte zászlajára a szakma piacosítását. (Az első Orbán-kormány az alapszolgáltatások ingyenessé tételével korrigálta a hibát.) De kétségtelen érdeméül írható, hogy ha differenciálatlanul és sokkszerűen is, mégis csak tudatosította a cezúrát, a szocializmus megszűntét és az új korszak kezdetét. (...)

De spongyát a múltra, mert lőn változás! A la Bokros. A piacra kényszerített fogorvosaink szolgáltatásaikat olyan mértékben fejlesztették, hogy ma a VI. kerületen kívüli világban is eladhatóak.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Aldo Raine hadnagy
2011. május 16. 10:40
Tehát akkor,röviden összefoglalva a cikket,mellébeszélés nélkül(mert gondolom nem véletlenül született ez az írás,pont most,pont fogászati témában): Jó és igazságos döntés született,jó helyen van az az 1milliárd Orbán fogorvosánál.
küllő
2011. május 16. 10:15
Most lesz aztán fejlődés, mikor az alcsúti KÖZPÉNZBŐL adott egymilliárdot "fogturizmus fejlesztése " címen a családja fogorvosának.
marko11
2011. május 16. 09:38
A Bokros-féle közgazdáknak csak a GDP a szent. Hogy közben mi történik az ember egészségével, lelkével, pláne: méltóságával...az számukra felfoghatatlan régió!
itstrue
2011. május 16. 09:30
Akkoriban jelent meg egy magyar fejlesztésű játék, az Imperium Galactika. Abban lehetett adóztatni tetszés szerint a bolygókon élő népeket. A legerősebb adófajta neve az "A la Bokros" volt. Akkor azééé már lázadoztak és gyújtogattak fel mindent.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!