Ki nyert ma?

2010. október 04. 19:09

Már csak akkor vagyunk hajlandóak szavazgatni, ha a pénztárcánk forog veszélyben, de fel kellene fognunk végre, hogy minden voksunkkal elmondhatunk valamit a vezetőknek.

2010. október 04. 19:09

„Ugyan a választók fele tesz a szavazásra, és inkább kirándul vagy tévét néz, ám az arányok a Fidesz szerint a kormányba vetett bizalmat mutatják. A szocialisták szerint pedig azt, hogy a nemszavazók rossz véleményt táplálnak az ország vezetésével szemben. Ezt igazán nem tudom eldönteni, de ha rajtam múlna mindenkit bekergetnék a szavazóurnához, mert szerintem az ország dolgáról szavazni állampolgári kötelesség, egyrészt. Másrészt a demokrácia alapvetése, a többségi akarat nem áll szilárd lábakon, ha az ország másik fele otthon szundikál, később pedig a sorsán siránkozik.

Tudom, hogy leszoktattak bennünket a közügyekben való részvételről, és már csak akkor vagyunk hajlandóak szavazgatni, ha a pénztárcánk forog veszélyben, de fel kellene fognunk végre, hogy minden voksunkkal elmondhatunk valamit a vezetőknek.(...)

Mégis ezeket a négyévenkénti lehetőségeket ki nem hagynám soha, magam miatt. Legalább egy napig fontosnak érezhetem a véleményemet, és egyetlen vokssal odamondogathatok, vagy simogathatok. Talán ezt kellene megtanulnunk. Igenis fontosak vagyunk, és ami tőlünk telik mindig meg kell tenni.(...)

Tudjuk ki nyert ma, de az még nem dőlt el, hogy mi is nyertünk-e. Nagyon remélem.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Amőbandita
2010. október 05. 10:20
Belgiumban (a diktatúra őshazája és mai napig mintaországa) kötelező szavazni, ha ezt valaki két (vagy talán három) parlamenti választás alkalmával elmulasztja, inaktív szavazópolgár lesz, aki reaktiválást kell, hogy kérvényezzen, ha újra szavazni akar. Tetszik.
marós
2010. október 05. 07:38
A szocik, mint minden vesztes, a magyarázkodásaikkal a maradék hitelüket (ha volt még ilyen) is elvesztik.
magnamater
2010. október 04. 22:48
A választók felelőssége helyett inkább a válsztottak felelősségét kellene hangsúlyozni. Nem a népet kell elszámoltatni, hanem a vezetőket.
cutcopy
2010. október 04. 22:43
Ov tegnap végre jól megfogalmazta: Aki szavaz felhatalmaz, aki nem szavaz az pedig beleegyezik abba, hogy a többiek a nevében is felhatalmazzanak..!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!