Korán-égetés, fasizmus

2010. szeptember 11. 19:04

Néha olyasmiről kell írni, ami nem történt meg, de megtörténhetett volna.

2010. szeptember 11. 19:04

„Nagyon furcsállom, hogy a Korán-égetés tervének kritikusai nem emlékeztettek: bármiféle könyvégetés igen gyorsan akár emberek elégetéséhez is vezethet. Az emberiség történelme sok bizonyítékot tud erre. A XX. századból különösen. Könyvégetés és fasizmus jegyesek. Az iszlám vallási fanatizmus vadhajtásai ellen fasiszta módszerekkel fellépő prédikátor nagyon közel áll azokhoz, akiket egyetemlegesen terroristának minősít. Jones kiáltványával (Az iszlám a sátán!), provokatív PR-fellépéseivel értelmetlen volna vitatkozni. Kénytelen azonban a világ felfigyelni rá, mert a mai körülmények között egy ilyen eszeveszett fellépés önmagában robbanásveszélyes. Lám mekkora visszhangja támadt! Ha lehet valakit médiaterroristának nevezni, nos ő az.

A 2001. szeptember 11-i sokk és az arra adott rossz amerikai állami válasz növelte a paranoiára való globális hajlamot. Az internet elterjedése erre alaposan rásegített. Tehát nem csak azért kell szólni a tébolyult pap ötletéről, mert amiatt más tébolyultak utcára vonulva törnek-zúznak, gyilkolnak. Az elhalasztott Korán-égetés és a körülötte kialakult zaj, ha nem is civilizációs konfliktusról, de civilizációs siketségről szól. Ráadásul mindez ebben az összeszűkült világban történik, ahol a legkönnyebben az álhírek, a vérlázító és utcára hívó felhívások terjednek. Szimbolikus cselekvések okozhatnak tömeges emberhalált.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kanpalisoda
2010. szeptember 12. 12:45
Lényeg, hogy a keresztényekre haragudjon minden muzlumán. Mi meg hátul örülünk, és talicskázzuk a lóvét.
Para Celsus
2010. szeptember 12. 11:46
Ha egy sötét papocska meggyújt(ana) egy koránt, egy emberként tiltakozik az ENSZ, USA, EU, atyaúristen. Ha a muszlimok felgyújtanak néhány kolostort, és bennég néhány apáca, az csupán sajnálatos incidens.
tevevanegypupu
2010. szeptember 12. 10:13
A konyv, szent konyvek, zaszlo meg fenykepegetesek mind a tehetetlen duh es a megalazottsag miatt szokott megtortenni. Nem orvossag, pillanatnyi megkonnyebbules az egeto fel szamara. Nagyon sok mindent egetnek egyebkent naponta a vilagban amirol kevesebb hir esik..mint ahogy nagyon sok tomeggyilkossag, robbantas esik meg ugy, hogy akar ket nap mulva emlekeznenk ra. Igazsagtalan es mocskos vilag vagyunk ez a helyzet.
wartog
2010. szeptember 12. 09:55
nem kéne elfelejteni, hogy a média nem semleges.A média a leghatalmasabb fegyver, valaki, vagy valakik céljainak az eléréséhez.Jóllehet egyes hírek akár tárgyilagosak is lehetnek ám ugyana hírnek másik szövegkörnyezetbe való áthelyezése az ellentettjét érheti el. Hatalmasabb lehet mint a robbanóanyagok. És a médiumok magántulajdonban vannak!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!