Nagy László a Mandinernek: legalább a fél csapatot ki kellene cserélni Újpesten

2024. május 08. 05:33

Az olimpiai aranyérmes, kilencszeres magyar bajnok egykori labdarúgó szerint hosszú folyamat lesz, mire a lilák utolérhetik a Ferencvárost, de a nemzetközi szereplés reális cél lehet pár éven belül.

2024. május 08. 05:33
Kiss B. László

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

 

Mint akik vért ittak a mérkőzés előtt, úgy rontottak rá vadul az újpestiek a Diósgyőrre az NB I hétvégi, 31. fordulójában. Volt is miért hajtaniuk Csobothéknak, hiszen a kiesés réme üldözte a múltja alapján sokkal többre érdemes csapatot. A szintén nehéz helyzetben lévő, tizenegyedik helyen álló Kisvárda ugyanis az utóbbi hetekben megtáltosodott, és üldözőbe vette az Újpestet, amely meg hétről hétre ájult egyik vereségből a másikba. Szombaton aztán Felcsúton kikaptak a várdaiak, így aztán az Újpest azzal a tudattal léphetett pályára, ha egy pontot szerez a DVTK ellen, akkor megmenekül. Nos, már a 10. percben 2–0-ra vezettek a hazaiak, s az első félidő végén 4–0 állt az eredményjelzőn. A meccs mészárlással végződött, ám az elmúlt hetek eredményei, meg úgy általában, vagyis teljes egészében a bajnokságban mutatott teljesítmény után nem is olyan meglepő, hogy az újpesti tábor a 7–0-s győzelmet követően nem éltette a csapatát, hanem „ku…a gyenge” rigmussal küldte az öltözőbe a fiúkat.

„Úgy kezdődött ez a mérkőzés, mint anno a mi időnkben, a hetvenes években. Ha nem vezettünk két góllal a tizedik percben, már jöttek a kritikus hangok a lelátóról. Sajnos, már nem azt a világot éljük Újpesten. Jó, persze örülünk, hogy gólfesztivál volt szombaton, de ehhez azért ez a gyenge ellenfél is kellett. Az egész bajnokságot nézve, nem lehetünk büszkék magunkra, sőt, inkább szégyenkeznünk kell. 

A kiesést elkerültük, de a Megyeri úti közönség, ez a klub nem ezt érdemli a tradíciói alapján”

 – fogalmazott lapunknak Nagy László, az Újpest korábbi labdarúgója és edzője.

A gólgazdag győzelem után sem éltette az újpesti tábor a futballistákat a DVTK elleni bajnoki meccset követően 
Fotó: Újpest FC Facebook

Sokan távoznak a nyáron Újpestről

Ám azért van remény, hogy a következő bajnokságban nem a kiesés elkerüléséért kell izgulniuk, idegeskedniük és szorítaniuk majd a lila-fehér drukkereknek. A nyártól már az új tulajdonos, a Mol Vagyonkezelő Zrt. irányítja az Újpest FC-t. A hírek szerint tíz-tizenegy játékost elküldenek, illetve akad, akinek lejár a szerződése, amelyet aztán nem újítanak meg. Természetesen a helyükre jönnek újak, csak még nem tudni, hogy a Mezőkövesd olasz kapusán, Riccardo Piscitellin kívül ki érkezik.

„Most valamennyi játékos lenyugodhat, és a hátralévő két fordulóban bizonyíthat, hogy helyen van ebben a csapatban. A szakmai vezetőknek már építeniük kell a jövő Újpestjét. A Ferencváros jó példa lehet előttük. A Molnak köszönhetően most lesz pénz minőségi futballistákra. Ugyanakkor össze-vissza vásárolgatni esztelenség lenne.”

Az olimpiai bajnok szerint évről évre gyengébb Újpestet láthattunk, láthatunk, s ha nem születik meg az egyesség a tulajdonosváltásról, akkor a következő évek is alighanem a kiesésről, annak elkerüléséről szólnának. Nagy László markáns kritikát mondott a játékoskeretről.

„Legalább a fél csapatot ki kellene cserélni, de lehet, hogy még ennél is többet. Ezeknek a focistáknak a nagy része egyszerűen nem ide való. 

A legnagyobb gondot a védelemben látom. Hatvankét gólt kapni harmincegy meccsen rengeteg, most a legtöbb az NB I-ben. Ennyit még a tök utolsó mezőkövesdiek sem szedtek be. Öt-hat meghatározó játékost mindenképpen kellene igazolni a nyáron, olyanokat, akik valóban segíteni tudnak. És aztán folyamatosan jöhetnének még jobbak. Ha így csinálnák, akkor egy-két éven belül az első hatban lehet az Újpest, meg a nemzetközi kupaszereplés is összejöhet időről időre. A Ferencváros most még verhetetlen, arról ne álmodjunk, hogy gyorsan beérjük, és az aranyért küzdünk vele. Ha jól építkezünk, akkor abban talán reménykedhetünk, az Újpest–Fradikat újra derbiknek nevezhetjük, mert az utóbbi években már nem voltak azok” – állítja a 74 éves klublegenda, akit arról is megkérdeztünk, megéli még az Újpest újabb bajnoki címét.

„Örök optimista vagyok, de nem biztos, pedig milyen jó lenne?”

 – merengett el a kilencszeres magyar bajnok.

Az idén még nem járt a Megyeri úti stadionban

A jó csapathoz elengedhetetlen szerinte, hogy a vezetőségben is legalább olyan jó, vagy még jobb szakemberek legyenek, mint a pályán. Ez talán még nehezebb, mint kiszúrni, felfedezni és leigazolni egy tehetséges futballistát. Tavaly megműtötték Nagy Lászlót, a jobb térdébe felszínpótló protézist tettek. Azóta nem is járt a Szusza Ferenc Stadionban, bár februárban szerette volna élőben megnézni az Újpest–Fradit, ám, rajta kívülálló okok miatt, ez nem jött össze.

Ezt is ajánljuk a témában

„A párommal akartam kimenni. Nekem van bérletem, de neki külön kellett kérnem. Egy kis hölgy a klubnál azt mondta, kérjem e-mailben. Valamint azt is kértem, hogy a béna lábam miatt beállhassak a klubház mögötti parkolóba. Nehezen ment még akkor a járás mankóval is. E-maileztem, de végül nem jött válasz. Pontosabban, annyit kiderítettem, hogy autóval nem állhatok be, mert kevés a hely. Így hát maradt a tévé, de talán jobb is volt így, hogy nem élőben kellett átélnem azt a borzalmas mészárlást, a 0–5-öt. Azt nem tudom, mikor megyek ki legközelebb a Megyeri útra, mert nem esett jól ez a téli történet. Egyelőre marad a tévéközvetítés” – mondta mintegy búcsúzóul Nagy László.

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

 

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-83
2024. május 19. 04:47
🍓 ️ ­I­­­g­­­a­­­z­­i n­­i­­­m­­­f­o­­­m­á­­n­­­i­á­­k­­ 👉 𝐖­­­𝐖­𝐖­.­𝐗­­𝟏­𝟖­­­.­­­𝐅­­𝐔­­­𝐍
Kekec54
2024. május 08. 18:38
Fradistaként nem tudom utálni a régi Újpestet a mait igen. Lacival egy idős vagyok, felesége amikor még ő játszott kolléganőm volt. Törőcsikkel, Fekete Lacival surranó társak voltunk,de én máshol szolgáltam abban a testületben Egy jó Újpest kell ellenfélnek, ugyan nem tetszik ez a fogalmazás (már ők is NER csapat lett). Jelenleg hazánkban talán csak a Fradi képes már eltartani magát önállóan( eladva telekének nagy részét, a stadionját pedig a Gruppamának.
Patika
2024. május 08. 15:48
Én nem értek a focihoz, de nem végeznék félmunkát...
bathory-odonke
2024. május 08. 09:34
A 7 gól a DVTK úttörőcsapat ellen nem volt bunda... Ilyen ostobán senki sem bundázott volna. Más nevet kell kitalálni...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!