A 30 mérkőzés óta veretlen Ferencváros vízilabdacsapata történelmet írt: karnyújtásnyira a Final Four!

2024. április 04. 13:03

Ilyen még nem volt: Nyéki Balázs együttese a BL-küzdelmek során először Bresciában, majd legutóbb Barcelonában aratott soha nem látott diadalt!

2024. április 04. 13:03
FTC-VÍZILABDA

Nyitókép, fotó: FTC-vízilabda/Facebook

***

Eddig kétszer játszott az FTC csapata a spanyol riválisa otthonában: korábban 8-5-ös vereséget szenvedtek a zöld-fehérek, a legjobb eredmény egy 12-12-es döntetlen elérése volt.

Az idei szezonban eddig egyetlen ellenfél sem tudta legyőzni Nyéki Balázs gárdáját, 

ráadásul az is reményt keltő volt, hogy a Bajnokok Ligájában a görög Olympiakoszt és az olasz Bresciát is 11-9-re verték el Nagy Ádámék.

A barcelonai csoportrangadó első negyedében hatalmas taktikai csata folyt, a csapatok a védekezésre fektették a fő hangsúlyt, valóban ritka, hogy ezen a szinten 1-1-re végződjön az első játékrész. A második negyedben már a sportág szépségeit is felvonultatták a csapatok, Német Toni látványos gólja után fordítottak a spanyolok, ráadásul az Európa-bajnok hálóőr, Unai Aguirre büntetőt is védett. A magyar bajnok nem adta föl, Jansik Szilárd centerezésével és Nagy Ádám kissé szerencsés góljával fordítani tudtak.

VARGA Dénes
Varga Dénesék öröme joggal lehet teljes! Fotó: FTC-vízilabda/Facebook

A harmadik negyedben sem csökkent az iram és a színvonal, ráadásul a Ferencváros Sztilianosz Argiropulosz lehetetlen szögből leadott góljával kettőre növelte az előnyt, nem véletlen, hogy 

a mindig remek hangulatot teremtő hazai publikum döbbent csenddel fogadta a történteket

 – pláne, hogy még Munarriz is kapu fölé bombázott egy büntetőt!

A Barceloneta tartását bizonyítja: a történtek ellenére sikerült egyenlíteniük, a negyed végül 6-6-os döntetlennel zárult – a döntés az utolsó játékrészre maradt. Az izgalmakat fokozta, hogy az uszodában mindenki érezte: akár egy nüansz is eldöntheti ezt a tipikus egygólos rangadót! A Fradi azonban rácáfolt az előzetes várakozásokra: káprázatos utolsó játékrészt produkálva (a hamar kétgólos hátrányba kerülő, így a kényszerhelyzetben gyakrabban kinyíló spanyol szárcsapat hibáit kihasználva) 10-8-as történelmi sikert aratott Barcelonában.

E diadallal az immár 30 mérkőzés óta veretlen magyar bajnok tulajdonképpen már a Final Fourban (a csoport első két helyezettje jut a június 5-én kezdődő, máltai négyes döntőbe) érezheti magát! 

 

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-79
2024. április 30. 22:50
🍓 ️ ­­A­­­ ­­d­­­ö­­g­­ö­­s­ ­­l­­á­­­n­y­­o­­­k­­­ ­v­­­á­r­n­a­k­­ ­­r­­­á­­d­ 👉 𝗪­­­𝗪­𝗪­.­𝗖­𝗨­­𝗠𝟰­.­­­𝗙­­𝗨­𝗡
Majdmegmondom
2024. április 04. 19:16
Ja, ez van, amikor pénzen mindent és mindenkit meg lehet venni! Már nem csak a focit sajátítja ki az FTC, hanem a kézilabdát, a vizilabdát és még egy csomó sportot, ezzel megalázva városokat, csapatokat, akik évtizedekig nem több lóvéból másoknál vezették a mezőnyt. Hol van már a Vasas-Honvéd csúcs, hol van az OSC? Szekszárd, Eger, Győr... Ez már régen nem a sportról szól...
survivor
2024. április 04. 14:05
FRADIKAAAAA....
Halder_1899
2024. április 04. 13:53
HAJRÁ FRADI !!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!