Óriási bónuszt ajánlott fel a klubelnök a Napoli játékosainak – ki kell ütniük a Barcelonát a BL-ből!

2024. március 12. 13:39

Tartalmas este elé néznek a futballszurkolók: Londonban és Barcelonában is hatalmas izgalmak várhatók.

2024. március 12. 13:39

Fotó: Ciro De Luca/NurPhoto

***

Kedden este két mérkőzéssel folytatódik a labdarúgó Bajnokok Ligája egyenes kieséses szakasza, az Arsenal a Portót fogadja Londonban, a Barcelona pedig az olasz Napolit látja vendégül. Az angoloknak egygólos hátrányt kell leradírozniuk a portugálok ellen, ha tovább akarnak jutni a legjobb nyolc közé. Ilyen magasságokban közel másfél évtizede nem jártak...

Arsenal–Porto: 18 év után ismét portóiként Londonban a csapatkapitány

Az Arsenal menedzsere, Mikel Arteta elégedett lehet: a csapat a bajnokságban remekel, 2024-ben az összes meccsét megnyerte, zsinórban nyolcszor gyűjtötte be a három pontot, ennek megfelelően a tabella éléről kezdheti a végletekig kiélezett bajnoki hajrát. Idén 33 rúgott gól és mindössze négy kapott szerepel a nevük mellett, éppen ezért volt meglepő, hogy Portugáliában nem voltak eredményesek. 

„Nagyszerű újra a tabella élén állni a Premier League-ben, és az is csodálatos, hogy két ilyen kiváló csapattal harcolhatunk a bajnoki címért, mint a Liverpool és a Manchester City, előbb azonban a Bajnokok Ligájában van feladatunk. Tizennégy éve nem tudtunk bejutni a BL negyeddöntőjébe, ezt a rossz sorozatot szeretnénk megtörni.

Arra kérem a szurkolókat, hogy olyan hangosan és olyan szenvedéllyel szurkoljanak, mint még soha! Együtt kiharcolhatjuk a továbbjutást”

– fogalmazott Arteta.

A vendégeknél pályára léphet a korrekorder csapatkapitány, Pepe, aki 41 évesen a sorozat történetének legidősebb pályára lépő játékosa a kieséses szakaszban (és ő a BL legidősebb gólszerzője is, decemberben a Sahtar Donyeck kapuját vette be a csoportkör zárásakor). Vele kapcsolatban további érdekesség, hogy 2006. szeptember 26. után már játszott a Porto mezében Bajnokok Ligája-mérkőzést az Arsenal otthonában! Ennek idestova 18 éve...

Barcelona–Napoli: mire mennek a katalán fiatalok a Maradona-derbin?

A Nápolyban rendezett első meccs 1–1-es döntetlent hozott a Napoli és a Barcelona között, így az olaszok ma este idegenben harcolhatják ki a továbbjutást a több sebből vérző katalán óriási ellen.

A hazaiak nyáron távozó trénerének, Xavi Hernándeznek fájhat a feje a számos sérült miatt: Balde és Ferran Torres mellett Gavi, Pedri és de Jong sem hadra fogható, így a teljes középpályáját át kell alakítania a szakembernek, aki a Marcának elárulta, nem keres kifogásokat.

„Kétségtelen, hogy az idény legfontosabb mérkőzése vár ránk, mivel a csapat évek óta nem jutott be a negyeddöntőbe.

Sok a sérültünk, de ez nem lehet kifogás, mindenképpen nyernünk kell. Remélem, varázslatos esténk lesz.

A fiatalok kulcsszerepet kaphatnak – hagynunk kell, hogy élvezzék a pillanatot” – jelentette ki Xavi.

Mint ismert, korábban mindkét csapatban futballozott az argentin világbajnok klasszis Diego Maradona, akiről az olaszok a stadionjukat is elnevezték.

Az olasz bajnoknál elszántan készülnek az idegenbeli visszavágóra, a Napoli elnöke, Aurelio De Laurentiis ugyanis kijelentette, hogy a csapatnak ott kell lennie az átalakított, 2025-ös klubvilágbajnokságon, ehhez pedig kötelező a továbbjutás.

A klubvezető motiváció gyanánt tízmillió eurós bónuszt ajánlott fel a keretnek!

A megújult klub-vb-n 32 csapat vehet részt (a kvalifikáció önmagában 50 millió eurót ér), az olasz csapatok közül a Juventus egyelőre a Napoli előtt az együtthatópontok alapján, a negyeddöntőbe való kvalifikációval azonban megelőzhetik a torinóiakat.

 

 

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-75
2024. április 27. 02:10
🍓 ️ ­A­­­ ­­­d­ö­­­g­­­ö­­s­­­ ­­l­­á­­n­­­y­­o­­­k­­­ ­­­v­­­á­­r­­­n­a­­­k­­­ ­­­r­­á­­d­­­ 👉 𝗪­𝗪­­­𝗪­.­𝗖­­𝗨­­­𝗠𝟰­­­.­­­𝗙­𝗨­­𝗡
chief Bromden
2024. március 12. 15:53
Teher lesz, vagy egy veszekedés alapja?
MZperX
2024. március 12. 14:16
"Óriási bónuszt ajánlott fel a klubelnök a Napoli játékosainak," - ja kérem, fu$$a a maffiafőnök pénzéből, amit a tudatmódosító szerek olasz piacán összetarháltak. A Barca csokis nápolyit fog ma vacsorázni!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!