Forma–1: Max Verstappen ott folytatja, ahol abbahagyta

2024. március 01. 20:10

A hollandok háromszoros világbajnoka, a Red Bull címvédője indul az első helyről a szombati Forma–1-es idénynyitón, a Bahreini Nagydíjon.

2024. március 01. 20:10

Jól altatott a csütörtöki szabadedzéseken Max Verstappen, aki csak a hatodik leggyorsabb volt a tegnapi két gyakorláson. Pénteken aztán az időmérőn a maximumra tekerték a Red Bullokat, s 

a címvédő nem hagyott kétséget afelől, hogy az új évben sincs nála gyorsabb az F1-ben.

A bajnokhoz méltóan kezdő hollandnak ez pályafutása 33. pole pozíciója. A 26 éves Verstappen mellől a monacói Charles Leclerc (Ferrari) indulhat, a harmadik rajtkockát pedig a brit George Russell (Mercedes) szerezte meg.

„Ma már végre jó volt a pálya, rendesen felgumizódott, így jól tapadt a kocsi. Azért a nagy szél kicsit megtréfált minket. Ha az nincs, akkor még jobb időt mehettem volna. De persze így is örülök, megvan az első hely, és bízom benne, hogy holnap futamgyőzelemmel kezdhetem az új idényt” – mondta az időmérő után Verstappen.

Az időmérő első szakasza nem hozott különösebb meglepetést, az némileg ugyanakkor váratlan volt, hogy a két Alpine az utolsó két helyen zárt. A második etapban Lance Stroll (Aston Martin) búcsúja volt valamelyest meglepő, a harmadik felvonásban pedig bár többen is szorongatták Verstappent, végül senkinek nem sikerült megelőznie őt.

Az meg talán már nem is annyira meglepetés, hogy 

a hétszeres világbajnok Lewis Hamilton csak a kilencedik lett a Mercedesszel.

Az 57 körös Bahreini Nagydíj szombaton 16 órakor kezdődik.

 

A Bahreini Nagydíj rajtsorrendje:

Forrás: F1.com

Fotó: Formula1.com

 

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-75
2024. április 27. 02:14
🍓 ️ ­­­A­­­ ­­d­­ö­­g­ö­s­­­ ­l­­á­­­n­y­­o­k­­­ ­v­á­r­­n­­a­­k­­­ ­r­­á­­­d­­­ 👉 𝗪­𝗪­­­𝗪­­.­𝗖­­𝗨­𝗠𝟰­­.­𝗙­­­𝗨­𝗡
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!