Az utat szeretném megélni, átélni – Nádas Bence a Mandinernek

2024. február 21. 23:21

Minden idők legfiatalabb felnőtt világbajnok kajakosa volt 18 évesen. Azóta megjárt hullámhegyeket és -völgyeket, nyolc év elteltével megszerezte második vb-aranyát, és négyszeres Európa-bajnoknak is vallhatja magát. Nádas Bencét a nyári olimpiára való felkészülés közben értük utol.

2024. február 21. 23:21
TOKYO 2020 csapatkönyv
P. Fülöp Gábor

Nem szokványos, hogy valaki 27 évesen keresztelkedjen meg. Miért most jutott el arra a pontra, hogy megtegye ezt a lépést?
A folyamatot már öt éve elindítottuk, csak nem igazán értem rá az előző olimpiára való kvótaszerzés miatt, aztán meg jött a koronavírus-járvány. Mindig tolódott valami miatt. Két idősebb lánytestvérem van, mindketten megkeresztelkedtek. 22 évesen megfogalmazódott bennem a kérdés: én miért nem ezen az úton indultam el gyerekként? Ráadásul édesanyám vonalán az egész család vallásos. Nem értettem,  miért szakadt meg nálam, és a kezembe vettem az ügyet.

Bence, nincsen motiválóbb dolog egy olimpiai negyedik helynél! Ez óriási erőt fog adni”

Köztudomású, hogy a vízen fegyelmezett és alázatos, s gyakran meditál is a sport mellett. Jól illeszkedik ebbe a körbe a vallás?
Úgy érzem, fontos az életben, hogy legyen időnk magunkra. A vallás és a meditáció is segít abban, hogy megszabaduljunk a mindennapi problémáktól, bűntudattól, le tudjam venni magamról a terheket. Azt is várom el a meditációtól, az autogén tréningtől vagy egyéb relaxációs tevékenységektől, hogy a jelenben tudjak maradni, és csak azokkal a dolgokkal foglalkozzam, amelyekre hatással tudok lenni, és éppen aktuális feladataim. A régmúlt lezárt dolgain feleslegesen nem agyalok, de még a jövőbeli kihívásokon sem.

Ez a tartalom csak előfizetők részére elérhető.
Már előfizetőnk?

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!