Döbbenet! Megér-e 2 millió eurót egy kézilabdakapus a Telekom Veszprémnek?

2023. december 29. 14:17

A Füchse Berlin sportigazgatója, Stefan Kretzschmar szerint ekkora összeget ajánlott a magyar bajnok a Barcelona kapusáért. A bakonyiak cáfolták a híreket.

2023. december 29. 14:17
FABREGAS, Ludovic; BOMBAC, Dean; NIELSEN, Emil
Vámos Tamás

Ami megcáfolhatatlan tény: Emil Nielsen napjaink egyik legkiválóbb hálóőre, nem csoda, hogy már egészen fiatalon kitűnt a tehetségével: a 2014-es U18-as Európa-bajnokság legjobb kapusának is megválasztották.

A klasszis játékos oroszlánrészt vállalt Dánia 2021-es világbajnoki címéből, mint ahogy jelenlegi klubja, a Barcelona bajnoki címéből és a BL-ben elért harmadik helyezésből is. Nielsen egyébként 2019 óta légióskodik, az Aarhaus és a Skjern után először a francia Nantes játékosa lett, innen szerződött a katalán klubhoz 2022-ben, amellyel akkor hároméves szerződést kötött.

Azért is dobhatta be a játékosként olimpiai és világbajnoki ezüstérmes, és Eb-címet szerző Kretzschmar (akinek egyébként a szülei is világklasszis, válogatott kézilabdázók voltak, édesanyja, Waltraud háromszor nyert világbajnoki, egyszer olimpiai bajnok címet az NDK-val – a szerk.) Emil Nielsen és a Telekom Veszprém esetleges „frigyéről” szóló hírt, mert a bakonyiak jelenlegi első számú kapusa, Ignacio Biosca csupán egyéves megállapodást kötött a magyar klubbal.

BODÓ Richárd; DOS SANTOS, Thiagus; NIELSEN, Emil
Emil Nielsen betölti a teljes kaput. Nem csoda: 195 centiméter magas és 101 kilogramm... Fotó: MTI/Ujvári Sándor

Ez még ugyan semmit sem jelent, mindenesetre 

hatásos volt Kretzschmar részéről, hogy „bedobta a pocsolyába a követ”, hiszen a hírt azóta több kézilabda-szakíró és -portál is átvette,

ám itt azért jön egy csavar a történetben.

Ugyanis a Telekom Veszprém a közösségi oldalán kategorikusan cáfolta a felröppenő pletykát, és üzent is Stefan Kretzschmarnak:

Április 1-je még nem jött el, alaposan elnézted a dátumot. Nem vártunk ilyen nyilatkozatot egy komoly klub komoly sportigazgatójától, mint amilyen te is vagy. 

Reméljük, ez nem a Füchse Berlin álláspontja, és minél előbb korrigáljátok ezt a hibát”. 

Ezzel együtt az is tény: az Emil Nielsennel kapcsolatban felmerülő 2 millió eurós ár csupán „világcsúcs-beállítás” lenne, hiszen 2015-ben pontosan ekkora összeget utalt át a francia PSG a Barcelonának Nikola Karabatic átigazolásáért.

Ahogy mondani szokták: kíváncsian várjuk a folytatást! 

Nyitókép Fotó: MTI/Ujvári Sándor

 

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gyaloggos
2023. december 29. 17:01
Hm.... Biosca nem marad Veszprémben, tehát tényleg kapus után kell néznie a Veszprémnek. SZERINTEM ma WOLF és NIELSEN a két legjobb, legkiegyensúlyozottabb kapus.
szintetikus
2023. december 29. 15:07
Közpénzből? Gondlom megéri a veszprémi tolvajoknak. XDD Közben néhol nincs rendes orvosi ellátás. XDDD
kbkb
2023. december 29. 14:38
Minek szóltok bele. Magánügy.
Gullwing
2023. december 29. 14:22
2 millió euró, hát látszik ez nem foci.....ott ez aprópénz.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!