Mission: Impossible – Hosszú Katinka nem viccelt, irány a mély víz!

2023. november 27. 14:54

A háromszoros olimpiai bajnok úszó édesanyaként vállalkozott óriási próbatételre, videót is közzétett a felkészüléséről.

2023. november 27. 14:54
HOSSZÚ Katinka; JAKABOS Zsuzsanna

Mint a Mandiner is beszámolt róla, Hosszú Katinka bejelentette: elkezdte az úszóedzéseket és célja, hogy kijusson a párizsi olimpiára. A 34 éves klasszis első gyermeke születése után úgy tűnik, valóban munkába állt. 

Ezt is ajánljuk a témában

Követői támogatják

Ugyanakkor kérdés, hogy mennyire bírja majd a teste a mindennapos és megerőltető edzéseket, illetve mennyire tud olyan formába lendülni, hogy képes legyen teljesíteni a kvalifikációs szintet. Tény, hogy a 2020-ról 2021-re halasztott tokiói játékokon nem régi önmagát idézte: 400 vegyesen az 5., 200-on a 7., 200 háton a 20. helyen végzett azok után, hogy 2016-ban Rióban 3 arany és egy ezüstérmet szerzett.

Mindenestere eltökéltnek tűnik, s megosztott egy felvételt is a közösségi oldalán, miszerint bevetette magát a mély vízbe, s újra rátalált önmagára.

Egyedül lenni, nincs gravitáció, csend, érezni a vizet... és hirtelen minden értelmet nyer...

 – olvasható Hosszú Katinka Instagram bejegyzésében, amelyet sokan kedvelnek, s kommentelnek biztató szavakkal: „Nyomjad, Mama!”, „Nagyon sokan szurkolunk Neked”, „A legelszántabb sportoló”.

Túl a csúcson

Hosszú Katinka legutóbb 2022-ben versenyzett. Ott volt a hazai rendezésű világbajnokságon, majd augusztusban a római Eb-n csapatban szerzett egy bronzérmet. Ezt követően férjhez ment Layber-Gelencsér Mátéhoz, majd idén augusztusban megszületett a kislánya, Kamília. Természetesen a család, a gyermeknevelés került a középpontba. A kiváló sportember – aki korábban még arról beszélt, hogy valószínűleg a gyerekvállalás karrierje végét jelenti majd – még egy esélyt ad magának és az úszásnak.

Kerestük a Magyar Úszó Szövetséget, amely nem kívánta kommentálni az Iron Lady „bejelentését”. Ugyanakkor más forrásból úgy értesültünk, hogy mivel Hosszú Katinka nem jelentette be a visszavonulását, mindaddig, ameddig folytatja az úszást járnak neki és edző-férjének az őket megillető juttatások. A sportoló jövő május 3-án tölti be a 35. életévét, akkortól pedig a 3 olimpiai bajnoki arany- és az 1 ezüstérem után jár neki és megjelölt trénerének az életjáradék. 

Verseny az idővel

A párizsi szintidők teljesítésére június 23-ig van lehetőség a nemzetközi szövetség által elfogadott versenyeken, így a magyar bajnokságon is. Hosszú jelenleg nem tagja a magyar válogatottnak, de érdemei figyelembe vételével vélhetően megkaphatja a szükséges támogatást a felkészülésre és a versenyzésre. Egy jó és sikeres alapozás után önmagát és az órát is le kellene győznie.

200 vegyesen az A szint 2:11.47, 400 vegyesen 4:38.53, ezektől a 2022-es Európa-bajnokságon 1, illetve 6 másodperccel úszott rosszabbat még szülése előtt. 

Mindezeket babázás mellett kellene jócskán felülmúlni...

Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

 

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nebulo15
2023. november 28. 03:53
Mostanra már csak egy pénzéhes..... maradt a nagy uszóból.....
mrmunder
2023. november 27. 20:57
induljon, de sajat költségen
Box Hill
2023. november 27. 19:43
Az adófizető meg nem számít.
KBA98
2023. november 27. 19:21
Már nem érdekel!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!