Átok vagy áldás? – A mesterséges intelligencia a sportújságírásban

2023. november 30. 11:46

Az Abu-Dzabiban rendezett, a szakmában legjelentősebbnek tekintett Globális médiakongresszus szakértői egyelőre szélsőségesen ítélik meg az MI-t, de az jól látszik, hogy ahol pénz van, ott technika és megvásárolt tudás is.

2023. november 30. 11:46
null
Csisztu Zsuzsa
Csisztu Zsuzsa

Felfoghatatlan dimenziók fogadták az Abu-Dzabiban a tavalyi sikeren felbuzdulva második alkalommal megrendezett Globális médiakongresszus résztvevőit a háromnapos nemzetközi kiállítással, plenáris ülésekkel, színpadi vitákkal és szakmai műhelymunkával színesített esemény során. Érdemes kicsit belekapaszkodnunk a szék karfájába, mert az Egyesült Arab Emírségek fővárosában rendezett eseményen – amelynek az Abu-dzabi Nemzeti Kiállítási Központ adott otthont, ahol öt globális kongresszus zajlott párhuzamosan – 172 országból 24 ezer látogató érkezett. A világ 80 meghatározó médiabirodalmának vezetője vállalkozott előadásra vagy színpadi beszélgetésre, és 257 – csak a sajtó- és a média­bizniszben érdekelt – kiállító mutatta meg magát a látogatóknak. A televíziós és rádiós közvetítések, a tartalomgyártás, az ehhez szükséges technológia, a tudósításokhoz nélkülözhetetlen legmodernebb hardverek és egyéb eszközök, valamint a közösségimédia-platformok újdonságainak bemutatása – erre az öt nagy területre osztották a konferenciát a szervezők.

Ez a tartalom csak előfizetők részére elérhető.
Már előfizetőnk?

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
istvanpeter
2023. november 30. 13:11
Szórakozunk, szórakozunk!?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!