Quagmire és Mr. Keserv esete a Mestertrollal

2023. október 17. 17:27

Nem tudják, nem akarják megérteni, mit jelent egy magyar futballszurkolónak a sikerélmény.

2023. október 17. 17:27
(L to R) (1st row) Hungary's defender Attila Fiola, Hungary's midfielder Callum Styles, Hungary's midfielder Adam Nagy, Hungary's forward Roland Sallai and Hungary's defender Milos Kerkez and (2nd row) Hungary's goalkeeper Denes Dibusz, Hungary's defender Adam Lang, Hungary's midfielder Loic Nego, Hungary's defender Attila Szalai, Hungary's forward Barnabas Varga and Hungary's midfielder Dominik Szoboszlai pose for a team photo prior to the UEFA Euro 2024 Group G qualification football match Hungary v Serbia at the Puskas Arena of Budapest, Hungary on October 14, 2023. (Photo by ATTILA KISBENEDEK / AFP)
Lentulai Krisztián
Lentulai Krisztián
Mozgástér blog

„Van egy elméletem, mely szerint azok a leginkább menthetetlenek fociügyben, akik életükben nem rúgtak egyeneset labdába még tesiórán sem. Azokból nem lesz tv előtt ülő hobbiszurkoló sem, nemhogy hardcore fajta. És amikor ezek az emberek teljesen érthető módon nem tudnak mit kezdeni a magyar sport nemzetközi sikereivel, akkor előbújik belőlük a demagóg. Mr. Keserv nemzeti öntudatát nem kérdőjelezem meg, szerintem Pista szereti a hazáját, szívén viseli a határon túliakat, és alapvetően tényleg nincs sok bajom vele, azt ugyanis nem tartom bajnak, hogy mást gondolunk Magyarország jelenéről és jövőjéről. MZP-t nem ismerem annyira, nála nem tennék ugyanakkora összeget arra, szereti-e a hazáját. Ezért is okozott sokakban hatalmas káoszt és arcvesztést, amikor 2015-től lényegében egy platformra keveredtek korábbi jobbos, konzervatív újságíró kollégák a (lassacskán) mindenkori ellenzékkel. Tehát ezt a részt még csak-csak értem. Foci = üssük a csútit, akkor is, ha nem nyerünk, akkor is, ha nyerünk. Tiszta sor.

De azt viszont már nem értem, hogy mégis hogy lehetnek ennyire reménytelenül érzelemmentesek, ennyire negatív EQ-júak. Kimegy 60 ezer ember. Kiment volna, de esélytelen volt a nagyfokú érdeklődés miatt további 4x 60 ezer. És az orruknál tovább nem látva, képesek nem csendben maradni, és politikai lózungokkal válaszolni egy olyan miniszterelnöki posztra, ami nem szól másról, mint nemzetről, büszkeségről, csapategységről. Van egy kapitányunk, aki olaszként magyarabb sokunknál. Van egy sztárjátékosunk, aki előtt ott hever a fél világ. És szégyenszemre két olyan ember fanyalog, nyafog, kekeckedik, aki épp annak az elfuserált 30-50-es nemzedéknek a tagja, amelyik Mexikó óta nemhogy sikerekben nem fürdőzhetett, hanem égett, mint a rongy Lettországok, Feröerek meg Izlandok ellen. Épp nekünk, valamint Márki-Zay Péternek és Dévényi Istvánnak kéne pontosan tudnia, hogy ami az elmúlt években magyar foci címén létezik, az több mint gyógyír az elátkozott évtizedek után.

De ha így se megy Quagmire-nek és Mr. Keservnek, hátha megy vizuálisan. Nézzék meg ezt a képet! Ha maradt bennük lélek és nemzeti érzés. És minden világossá válik.”

Nyitókép: Kisbenedek Attila/AFP

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Latrina
2023. október 18. 00:44
ez a “magyargyűlölő, hazaszerető, hazaáruló, patrióta, nemzeti, nem tud örülni a sikernek” frázisgyűjtemény annyira gagyi, annyira alkesz . Lentulájj meg annyira kispados, hogy neki nem szóltak hogy ez csak a nyáj identitása miatt kell, a szerzőnek nem kell komolyan venni.
tizennyolcfok
2023. október 17. 22:49
no, majd meglátjuk, mikor kórházban leszel vagy a gyereked zaklatják az iskolában, hogy neked például mi kell még, balfasz lentulai. kivárjuk. kár, hogy arról majd nem írsz, csak hüledezel a hasonszőrű propagandistáknak szűk körben, hogy mik vannak és azért ezt nem kéne. gerinctelen, megalkuvó, semmihez nem értő szar vagy. ezért vagy fideszes.
PeterWeber
2023. október 17. 19:57
Teljesen felesleges megszólítani "ezeket", mert "aki embernek hitvány, az magyarnak alkalmatlan". A képet meg úgysem értik...
robertdenyiro
2023. október 17. 17:33
Ugyan, hagyjuk. A libnácik reményvesztett picsogását hallani nagyszerű élmény. Ezért pedig külön köszönet a Magyar Labdarúgó Válogatottnak!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!