Miláktól Felcsútig

2023. október 29. 17:08

Milák Kristóf ügye messze túlmutat önmagán.

2023. október 29. 17:08
MILÁK Kristóf
Vincze  Attila
Vincze Attila
Népszava

„Látszólag semmi köze a héten kirobban négy sportbotránynak egymáshoz, de persze ez nem igaz: a rendszer lényegéből fakadóan egyik generálja a másikat. Cirka úgy, mint amikor az elektromos hullámok nem kioltják, hanem erősítik egymást. Milák Kristóf ügye messze túlmutat azon, hogy a párizsi olimpia egyik magyar aranyvárományosa lényegében befejezettnek tekinti pályafutását. Kiégése érthető, az úszás a valaha volt legmonotonabb mozgásforma, ezt életvitelszerűen csak speciális lelkiállapotúak tudják elviselni, olyanok, akiknek ez a megnyugvás és a boldogság. A pályafutás felfüggesztése (a visszavonulás?) keltette hullámok kicsaptak a feszített víztükrű medencéből, hiszen a csak olimpiai érmekben gondolkodni képes sportvezetés legitimációját is veszélyezteti. Milák fénykorában annyival járt a világ előtt, hogy egy párizsi aranyat már a csukafejes előtt is zsebben érezhetett a sportvezetés, de ez hiányozni fog, amikor igazolni kell a sportprogram helyességét, a százmilliárdok hasznosulását.”

Ezt is ajánljuk a témában

***

Nyitókép: MTI/Kovács Anikó

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
states-2
2023. november 01. 07:26
Na megszólalt Mllák-ügyben a legautentikusabb, a Rákosi-Kádár-féle szennylap is. De minek.
jostothu
2023. október 30. 17:32
Szánalmas. És ezért a szarért pénzt is kapsz te tetű?
Korn
2023. október 30. 11:42
Milyen sportbotrány te utolsó aljadék?
Rodolfo
2023. október 30. 09:53
Ki ez a Vince Attila? Itt minden jöttment majmot szemlézni kell?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!