Messi állítja, azért igazolt Amerikába, hogy régi csapatának ne kelljen játékosokat kirúgnia

2023. június 08. 06:46

Reagált a Barcelona a lépésre.

2023. június 08. 06:46
null

Lionel Messi azt mondta, egy nem hivatalos ajánlatot küldött neki a Barcelona, de azért nem akart visszatérni Spanyolországba, mert nem akart kiszúrni másokkal és megismételni a két évvel ezelőtt történteket – írja az Origo annak kapcsán, hogy miért az Inter Miami labdarúgócsapatában folytatja a pályafutását.

Az argentin világklasszis kijelentette, a visszatéréséhez a Barcának több játékost is el kellene adnia, mások fizetését pedig csökkentenie kellene, ezt nem akarta átélni,

Európában pedig nem akart a Barcelonán kívül máshol játszani,

ezért el akarta hagyni a földrészt, és kikerülni a reflektorfényből.

A Barcelona közleményéből kiderül, ők szerették volna, ha náluk játszik Messi. Joan Laporta elnök megérti és tiszteli a játékos azon döntését, hogy egy kevesebb követelménnyel rendelkező ligában folytatja pályafutását kevesebb nyomással, mint ami kijárt neki az utóbbi években. Ő és a játékos apja is azon fog dolgozni, hogy a klublegenda megkapja az őt megillető tiszteletet mindenkitől, és örökké szeretni fogja őt a Barcelona.

Nyitókép: MTI/EPA/Yoan Valat

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zakar zoltán béla
2023. június 08. 09:27
un
Aerion
2023. június 08. 09:13
Messi arról beszélt, hogy ne miatta kelljen játékosokat eladni, mások fizetését meg csökkenteni, mert ilyen áron nem akart visszatérni a klubhoz. Valójában a Liga által alkotott pénzügyi FFP szabályokat kárhoztatta, amelyet külön a Barcelona miatt idény közben szigorítottak. Messi 36 éves, tett eleget a Barcelonáért, a labdarúgás népszerűsítéséért, megnyert mindent, ami megnyerhető, a labdarúgás történelmének origója, de talán az alfája is. Van többszázéletre való pénze, nem kell neki már a versenysport pszichés nyomása, szeretne levezetni és élvezni a labdarúgást még néhány évig, és ráadásként úgy, hogy a családja is vele él. Miami erre tökéletes hely, ott többen beszélik a spanyolt, mint az angolt. A Barcelona Messi nélkül is fölényesen nyerte a bajnokságot, megvan az új csapat alapja. A klubnak mindenképpen el kell adnia játékosokat ahhoz, hogy erősíteni tudjon. Messi megteheti azt, hogy erre úgy hivatkozzon, ez ne 'úgymond' miatta legyen, de mások nem tehetik meg, mert Messi csak egy van. A klub már teljesítette a Liga alapkövetelését a 200 millió eurós költségcsökkentés és bevételhozam kapcsán, így regisztrálhatják a lejáró szerződésű játékosok új szerződéseit, de még így csak az 1 : 4 szabálynál járnak, minden négy euró bevételből csak egyet költhetnek igazolásra. További legalább 100 milliós bevételt kell termelniük ahhoz, hogy 1 : 1 értéken igazolhassanak. Ez fog következni, csak ehhez Messi neve semmilyen formában nem fog kapcsolódni.
Pneumaticus
2023. június 08. 09:12
Respect, Messi!
APESZ72
2023. június 08. 09:10
Kit érdekel, hogy miért és hova igazolt?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!