A németek 75 százaléka nem kér a Facebook pénzéből

2019. november 06. 12:13

Kétezer megkérdezett német fiatalnak csupán a 27 százaléka használná a Facebook tervezett digitális pénzét, a Librát – derül ki a Wirtschaftswoche és a Creditplus Bank októberi kutatásából.

2019. november 06. 12:13
null

A kutatás szerint a kétezer megkérdezett ember 73 százaléka teljes mértékben elutasító a Librával szemben, 55 év felett az elutasítás tovább növekszik. Az elutasítók 42 százaléka nem bízik a cégben, 31 százalék pedig csak az államilag kibocsátott pénzeket támogatja.

Olaf Scholz német pénzügyminiszter is úgy véli, hogy elfogadhatatlan lenne, ha párhuzamos pénzek léteznének az országban.

Azért, hogy ezt megelőzzék, Németország blokklánc-stratégiát hagyott jóvá – a cél megelőzni, hogy digitális magánpénzek kihívást jelentsenek a jegybanki pénzre és az állami szuverenitásra.

A Facebook új kriptovalutája, a Libra Amerika pénzügyi vezető szerepét, de még a demokratikus értékeket is megerősítené a világban. Ezt mondta képviselőházi meghallgatásán korábban Mark Zuckerberg, a Facebook közösségi portál elnök-vezérigazgatója, aki kitartott azon álláspontja mellett, amely szerint a média-óriásvállalatnak be kellene vezetnie a Libra nevű globális digitális kriptovalutát.

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
luzitanxaver
2019. december 20. 12:36
Aki elhiszi, hogy a fész majd értéksemlegesen bánik a pénzével, az esetleg megfontolás tárgyává teheti azt is, hogy a szólásszabadság nevében mi mindent követ el ez a XXI.- századi leviatán nap mint nap a különböző vélemények között - természetesen a tolerancia és a pluralizmus nagyobb dicsőségére. Érdekes módon azzal valamiért egy progresszivista hivatásos aggódónak sincs baja, hogy a fésznél egy kézben egyesül a törvényhozói, a végrehajtói és a bírói hatalom is. Minden totalitarista berendezkedés egy üdvtörténettel, fényes szelek szárnyán és boldog, mosolygó arcokkal érkezik - most sincs ez másképp. És ahogy korábban mindig, úgy most is vannak olyanok szép számmal, akik hinni _akarnak_ az új idők elvileg új, valójában örökzöld üdvtörténetében, szemüket és fülüket pedig szorosan becsukják, nehogy be tudjanak rajta osonni a kognitív disszonanciát okozó információk.
luzitanxaver
2019. december 10. 12:43
Aki önként hajtja a fejét a digitális totalitarizmus igájába, az annyit is ér.
48saxon
2019. november 14. 15:10
...amíg a banki átutalás a jelenlegi sebességű, és mellette szörnyű tarifái vannak, bármire rákattannak az emberek, ami ennél jobbat kínál: https://www.portfolio.hu/bank/20191031/mindent-elsoport-a-kozossegi-oldal-penzugyi-forradalma-retteghetnek-a-bankok-405411 https://www.portfolio.hu/bank/20191114/szempillantas-alatt-tobb-szazezer-ugyfel-hagyhatja-el-a-magyar-bankokat-407049
atila68
2019. november 13. 17:40
Európa 75 százaléka nem kért a Merkel féle "willkommenskultur"-ból.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!