A mexikóiak megadóztatták az üdítőket, ami még több megbetegedéshez vezetett

2019. január 24. 16:01

A mexikóiak a világ legelhízottabb nemzetének számítanak, ahol a kormány mindent megtesz a cukorfogyasztás csökkentéséért. Egy új tanulmány szerint azonban a cukrozott üdítők adóinak emelése oda vezetett, hogy az emberek több vizet ittak, de mivel a víz sok esetben szennyezett, nőtt a bélbetegségek előfordulási aránya.

2019. január 24. 16:01
null

A szakpolitikai beavatkozás tehát minden jószándéka ellenére számos nem szándékolt következményhez vezethet. Az üdítőitalok adóztatása mellett a biztonságos ivóvízellátást is garantálni kell. 

Már csak azért is, mert egy másik kutatás szerint kevésbé elhízottak azok a gyerekek, akik olyan háztartásban nőttek fel, ahol volt vezetékes vízellátás.

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
békalepcse
2019. január 25. 16:56
Minimum a vizet forralni kell és megszűnik a probléma! Ehhez nem kell túlzott befektetés, csak felvilágosítás.
fakutya Bobber
2019. január 25. 13:20
Az üditőitalokat nem a szennyezett vizből állitják elő? Nem a vizet kéne inkább tisztitani, mint cukorral traktálni a népet hogy valami hülye meggazdagodjon?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!