Elment Kasztovszky Béla

2016. december 12. 10:18

Örülök, hogy ismerhettem. Amíg egészsége engedte, hűségesen járt szakosztályunk estjeire, mindig megnyugtató és örömteli volt a jelenléte.

2016. december 12. 10:18
Képes Gábor

Bélát többször is elhívtuk, hogy meséljen emlékeiről: 2010-ben az akkori munkahelyemen, a Műszaki Tanulmánytárban szerveztem vele és Nemerével beszélgetést, amit S. Sárdi Margit vezetett, 2013-ban pedig az említett esten faggatta őt és íróbarátját , megint csak a sci-fi irodalomtörténet kiváló kutatója, Sárdi Margit. Mégis mindig bántotta a lelkiismeretem, hogy a 70. születésnapján nem köszöntöttük fel 2012-ben. Már tervbe vettük, hogy 2017-ben viszont felköszöntjük a hetvenötödiken. Sajnos ez már csak emlékülés lesz, Kasztovszky Béla, a klasszikus magyar sci-fi író mára virradó éjjel meghalt.

Örülök, hogy ismerhettem. Amíg egészsége engedte, hűségesen járt szakosztályunk estjeire, mindig megnyugtató és örömteli volt a jelenléte. Ő volt az összekötő kapocs Kuczka Péter SF-világával, a hetvenes évek sci-fi íróiskolájával. S mindenekelőtt azt szerettem benne, hogy olyan volt, mint a művei: optimista, humanista, bölcs és jóságos. Hiányozni fog.

Nyugodjon békében!

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
csender
2016. december 12. 13:21
Isten nyugosztalja!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!