Ted Chiang: Életed története és más novellák

2016. december 08. 08:35

A sci-fi kedvelőit évek óta rabul ejti Ted Chiang képzelőereje és kreativitása, mely által újra és újra bebizonyítja, hogy lehet még újat alkotni a műfajban.

2016. december 08. 08:35
Fummie

Töredelmesen bevallom, engem csak az Érkezés című film érdekelt, és ezért olvastam el a könyvet. Először fogalmam sem volt arról, hogy ez egy novelláskötet, nem is regény. De elolvastam, és most az év legjobbjai között van. Ted Chiang egy zseni. Nem csak azért zseni, mert telepakolja az irományait csupa olyan tudományos dologgal, aminek a negyedét sem értem, hanem maguk a történetek úgy vannak felépítve, hogy némelyikből még most sem tértem egészen magamhoz. (…)

Szóval Ted Chiang nálam elsőre borzasztóan nagyot ütött, és fogalmam sem volt róla, hogy ez az ember létezik, de most már egy zseninek tartom. Mindegyik novella érdekes volt, mindegyikben megjelent a tudomány valamilyen formája, de mindegyik másról szólt, teljesen más volt a témája, és mindegyik egyedi volt. Engem abszolút lenyűgözött, és biztos, hogy még szerepelni fog az év végi listámban.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!