Anna Smaill nyerte a World Fantasy-díjat

2016. október 30. 20:46

Anna Smaill The Chimes című regénye nyerte az idei World Fantasy-díjat. A legjobb hosszabb mű Kelly Barnhillé lett, a legjobb novella kategóriában pedig Alyssa Wongot díjazták magyarul is megjelent művéért. Életműdíjat kapott a lengyel Andrzej Sapkowski és az idén elhunyt David G. Hartwell.

2016. október 30. 20:46

Anna Smaill The Chimes című regénye nyerte regény kategóriában az idei World Fantasy-díjat. Életműdíjat kapott a lengyel Andrzej Sapkowski és az idén elhunyt David G. Hartwell. A kispróza hosszabb kategóriájában Kelly Barnhill The Unlicensed Magician című írása; a rövidebben Alyssa Wong Sorvadó anyának éhező leánya című, magyarul is megjelent novellája lett a legjobb. A legjobb antológia Silvia Moreno-Garcia és Paula R. Stiles She Walks in Shadows című válogatása; a legjobb novellagyűjtemény pedig C. S. E. Cooney Bone Swans című kötete lett. A legjobb művész Galen Dara lett.

A The Chimes egy alternatív Londonban játszódik, amelyben az emberek nem képesek új emlékek létrehozására; az írott szót pedig betiltották. Egyedül a zene maradt. Ebben a furcsa világban érkezik a városba Simon Wythern, aki szülei halálának körülményeit próbálja felkutatni, de kiderül: olyan tehetsége van, ami megváltoztathatja a világot.

A regény kategóriában egyébként jelöltek közül Novik és Jemisin már több díjért is megküzdöttek idén: a Rengeteg nyerte a Locust és Nebulát, Az ötödik évszak a Hugót. Paul Tremblay pedig már elvitte idén a legjobb horrorért járó Stoker-díjat. Idén a győztesnek már nem Lovecraft-mellszobrot adtak, erről itt írtunk bővebben. Négy könyv jelent meg magyarul a World Fantasy-díjra jelölt alkotások közül:

Kazuo Ishiguro: Az eltemetett óriás (Knopf/Faber & Faber/Európa)
N. K. Jemisin: Az ötödik évszak (Orbit/Agave Könyvek)
Naomi Novik: Rengeteg(Del Rey Books/Macmillan UK/Gabo SFF)
K. J. Parker: Savages (Subterranean Press)
Anna Smaill: The Chimes (Sceptre)
Paul Tremblay: Szellemek a fejben (William Morrow & Co./Agave Könyvek)

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!