Két hét múlva HungaroCon!

2016. szeptember 09. 10:47

Szeptember 24-én rendezi a harminchatodik HungaroCont az Avana Egyesület. Az idei eseményen Habony Gábor előadást tart Deadpoolról, Sepsi László pedig a férfiideálokról és politikáról a szuperhősfilmekben. Átadják a Zsoldos Péter-díjat, lesz fegyversimogató, és életnagságú csillagkapu is.

2016. szeptember 09. 10:47

Előadások programok és díjátadók: szeptember 24-én rendezik az idei HungaroCont, ami a harminchatodik a sorban. Az idei találkozón részt vesz az 501-es légió, lesz életnagyságú csillagkapu, Tardis, fegyversimogató egy csomó társasjáték, és egy sor érdekes előadás. Habony Gábor Deadpoolról; Szujer Orsolya Amerika Kapitánytól Ms. Marvelig címmel a kulturális sokszínűségről a Marvel-képregényekben; On Sai (Varga Bea) a keresztényüldözésről az űrben; Sós Dóra a cyberpunkról tart előadást; Sepsi László, a Pinky szerzője pedig a Marvel-univerzum alapján beszél férfiideálokról és politikáról a képregényfilmekben.

Ezen felül átadják Magyarország máig egyetlen sci-fi-díját, a Zsoldos Péter-díjat, amiről pár hete írtuk meg, hogy fokozatosan meg fog újulni. Idén még a tavalyi jelöltekekl együtt sem jött össze a regény kategóriában öt jelölt, így elvileg a díj sem lesz kiosztva. A novellák között azonban bőven megvan a megfelelő jelöltszám. De a Trethon Judit-emlékgyűrű és a Preyer Hugó-díj díjat is kiosztják az eseményen.

Az idei HungaroCon helyszíne a Fővárosi Művelődési ház (1119, Budapest, Fehérvári út 47.), a jegy előrendelve 2500 forint. Előrendelni szeptember 19-ig lehet.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!