Fekete tinilány lesz az új Vasember

2016. július 07. 09:50

Tizenöt éves fekete lánynak adja át a stafétát Tony Stark a Marvel második polgárháborúja után – nyilatkozta a Time-nak Brian Michael Bendis író. Stark azért lép hátra, mert cége éppen összeomlik, meghalt a legjobb barátja és az igazi szüleit is csak most ismeri meg, így eléggé stresszes az élete. Riri Williams, az új Vasember eközben kollégiumi szobájában dob össze egy Vasember-páncélt.

2016. július 07. 09:50

Riri Williams, egy tizenéves fekete tinilány lesz az új Vasember – derült ki a képregényíró Brian Michael Bendis Time-nak adott interjújából. A Civil War II történet végén Tony Stark a háttérbe lép, és nem tevékenykedik többé Vasemberként, helyét pedig a tizenöt évesen az MIT-ra járó Riri Williams, egy fekete lány veszi át. Tony Stark akkor figyel fel rá, mikor a kollégiumi szobájában épít magának egy Vasember-páncélt.

Bendis szerint a muszlim Ms. Marvel, Kamala Khan; Pókember latin-afrikai Ultimate-verziója, Miles Morales; illetve a női Thor bejött az olvasóknak és elképesztő sikert aratott a kasszáknál, így nem lesz gond a fogadtatással. Twitteren viszont – ahogy a Breitbart rámutatott – többen jelezték, hogy a fekete női főszereplő mellett a történet írását is átadhatnák végre a fehér férfiak fekete nőknek.

Egy nagy Tony Stark-történet közepén vagyunk, sőt, valójában három sztori fut össze. A legjobb barátja meghalt, a cége összeomlik, és most jön rá, hogy kik voltak a biológiai szülei. Ez stresszes egy olyan karakternek, aki úgy van összerakva, mint Tony és olyan elköteleződési problémái vannak, mint neki” – válaszolta arra a kérdésre, hogy miért hagyja ott a páncélt Tony Stark. Azon még egyelőre a karakter is gondolkozik, hogy minek nevezze magát – magyarul nincs probléma, de angolul az Iron Man a továbbiakban nem fog működni. Esetleg az Iron Lady?

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
august
2016. július 31. 16:46
Nem úgy volt hogy buzi lesz? Megváltozott a "sajnálatos események" miatt?
gabor7th
2016. július 31. 16:46
Ez remélem csak valami vicc.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!