Naomi Novik Rengeteg című könyve nyerte a Nebulát

2016. május 15. 06:39

Idén Naomi Novik Rengeteg című regénye kapta a Science Fiction and Fantasy Writers of America díját, a Nebulát. A jelöltek között volt még N.K. Jemisin és Ann Leckie is. Naomi Novik fantasyje a Gabo SFF gondozásában jelent meg itthon.

2016. május 15. 06:39

Kiosztották az idei Nebula-díjat: a Science Fiction and Fantasy Writers of America díját az idén Naomi Novik kapta Rengeteg című munkájáért. A jelöltek között volt még N.K. Jemisin, Charles E. Gannon, Lawrence M. Schoen, Ann Leckie, Ken Liu és Fran Wilde. A díjat a szervezet tagjai ítélik oda, tehát egyfajta szakmai díj. Tavaly jeff Vandermeer könyve, az Expedíció; tavalyelőtt pedig Ann Leckie regénye, a Mellékes igazság nyerte az 1966 óta átadott díjat. 

Egyébként is taroltak a nők: a kisregény (angolul: novella) kategóriában a Binti című művével Nnedi Okorafor, míg a rövid regény (angolul: novelette) kategóriában az Our Lady of the Open Road című művével Sarah Pinsker nyert. A novellák közül Alyssa Wong Hungry Daughters of Starving Mothers című alkotását találták a legjobbnak. A filmek között a Mad Max: A harag útja nyert. A young adult alkotásokat külön díjazó Andre Norton-díjat az idén Fran Wilde Updraft című munkája nyerte. 

A Rengeteg magyarul a Gabo SFF gondozásában jelent meg, mutatjuk a fülszöveget és a borítót:

Agnyeska szereti csendes faluját a völgyben, az erdőket és a csillogó folyót. Kis világának peremén túl azonban a gonosz varázslattól sötétlő Rengeteg burjánzik, melynek árnyéka a lány életére is rávetül.
Népét egy szigorú varázsló oltalmazza a Rengeteg hatalmától, a Sárkányként ismert mágus azonban szörnyű árat követel a segítségéért: tízévente egy hajadont. Ahogy közeleg a kiválasztás ideje, Agnyeska félelme egyre nő, mert tudja, hogy legjobb barátnőjére, a szépséges és bátor Kasjára fog esni a Sárkány választása, és senki sem mentheti meg a rá váró rettenetes sorstól.
Amikor azonban a Sárkány eljön, nem Kasja lesz az, akit elragad.


Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!