Váratlan könyveket jelöltek az Arthur C. Clarke-díjra

2016. április 28. 09:08

Míg a Hugo-díj jelöltjeinek nagy része idén megjelenik magyarul, addig a brit Arthur C. Clarke-díjra olyan könyveket jelöltek, amelyek többségében még angol nyelven sem szerepelnek a magyar könyves adatbázison, a Molyon. Mi azért olvastunk egyet közülük. Nnedi Okorafor, Dave Hutchinson, Iain Pears, J.P. Smythe, Adrian Tchaikovsky és Becky Chambers versenyeznek a 2016 fontért és a dicsőségért.

2016. április 28. 09:08

Nyilvánosságra hozták a brit Arthur C. Clarke-díj idei jelöltjeit. A neves brit szerző által alapított science-fiction díjat olyan műveknek osztják ki, amelyek az előző naptári évben jelentek meg az Egyesült Királyságban. A győztesnek idén 2016 font jár. A díjat eddig legtöbbször, három alkalommal China Miéville vitte el, egyszer a Perdido pályaudvar, végállomásért (Ulpius, 2014), egyszer a Galaktikánál most megjelent Vastanácsért, egyszer pedig a magyarul egyelőre kiadatlan The City & the City-ért. Íme az idei jelöltek:

The Long Way to a Small, Angry Planet by Becky Chambers (Hodder & Stoughton)
Europe at Midnight by Dave Hutchinson (Solaris)
The Book of Phoenix by Nnedi Okorafor (Hodder & Stoughton)
Arcadia by Iain Pears (Faber & Faber)
Way Down Dark by J.P. Smythe (Hodder & Stoughton)
Children of Time by Adrian Tchaikovsky (Tor) 


A jelöltek közül a Mandiner.sci-fin Dave Hutchinson könyvéről írtunk, magyarul pedig a Hugo-díj jelöltjeivel szöges ellentétben még egyik könyv sem jelent meg, sőt: legtöbbnek még angolul sem leltük nyomát a Molyon, tehát nem lehetnek túl ismertek itthon. A szerzőktől azért lehet mit olvasni magyarul is: J.P. Smythe A felfedezője a Gabo SFF gondozásában jelent meg 2013-ban, míg Iain Pears Se égen, se földön című könyve az Európánál látott napvilágot 2000-ben.

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szamárfül
2016. április 29. 18:34
OFF mennyire q vicces már, hogy a mandi fejlécén éppen egy könyvkereskedés reklámja fut, amikor mindig kiderül, hogy itt a könyvekről szóló posztokat olvassák (értik?) - és ami fő: kommentálják a legkevesebben, sőt szinte senki. :D "Neque margraritas ante porcos."
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!