Oroszokkal repül a Marsra Európa

2016. március 14. 11:27

A kazahsztáni Bajkonurból lőtték fel az európai és az orosz űrügynökség első közös Mars-expedícióját. Az ExoMars űrszonda hét hónap múlva landol a vörös bolygón, feladata az élet után kutatni.

2016. március 14. 11:27

Útjára indították az európai és az orosz űrügynökség, az ESA és a Roszkozmosz első közös Mars-expedícióját hétfőn a kazahsztáni Bajkonurból. Az ExoMars űrszondát és a Schiaparelli leszállóegységet egy orosz Proton hordozórakéta fedélzetén bocsátották fel. Az ExoMars az élet jelei után kutat majd a vörös bolygón. A szonda útja a Marsig hét hónapig tart majd.

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
3M..
2017. január 05. 14:49
Az egykori német precízitást fölváltotta az orosz precízitás. A magas színvonalú technológia ugyancsak Európában, de ma már Oroszországban használatos. Az orosz hi-tech legújabb csodája a többi mellett, az új szuperhajtómű. "Hat hét alatt elérhető lesz a Mars az új orosz nukleáris hajtóművel." http://www.titkolthirek.hu/6-het-alatt-elerheto-lesz-a-mars-az-uj-orosz-nuklearis-hajtomuvel/ Oroszországgal társulni, a lehető legjobb döntés. Szebb Jövőt!
bajai
2016. június 14. 12:23
De annál inkább virulnak a Putyin seggébe bújt hazaárulók. Más az együttműködés (pl. atomerőmű), és más a seggnyalás (pl. KGBéla).
egysegelem
2016. március 15. 10:59
A hir jol mutatja Oroszorszag hova sullyed, lenyegeben fuvarozo szerepet tolt be a modern urkutatasban (mert ezt viszont olcson teszi, az orosz mernok olcso, az amerikai, europai meg draga), de mar evtizedek ota nincs semmifele komoly hozzajarulasa egyeb modon.
Dénia
2016. március 15. 10:20
Nem, drága egyselegem. Ebből az következik, hogy Amerikából már nincs fellövés, azért kell Oroszországból indítani az ilyen expedíciókat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!