Margaret Atwood nyerte a Kitschies'-t

2016. március 08. 10:57

Margaret Atwood The Heart Goes Last című regénye nyerte a 2015-ös Kitschies'-díjat a legjobb regény kategóriában. A legjobb első regény Tade Thompson Making Wolf című alkotása lett.

2016. március 08. 10:57

The Heart Goes Last című regényével a kanadai Margaret Atwood nyerte „az év legprogresszívebb, intelligensebb és szórakoztatóbb, spekulatív és fantasztikus elemeket tartalmazó alkotásainak” járó Vörös Polip-díjat a The Kitschies'-átadón. A díjra jelölték még Dave Hutchinsont, Hugo Wilkent, N. K. Jemisint és Adam Robertset. A legjobb első regényért járó Arany Polip díjat Tade Thompson kapta Making Wolf című regényéért.

Atwood könyvében egy autójában élő pár jelentkezik egy kísérletbe, amelyben otthont kínálnak nekik egy külvárosi kerületben, viszont minden második hónapot börtönben kell tölteniük. Először minden rendben megy, de aztán egymástól függetlenül mindketten a megszállottjai lesznek a másik párnak, akik a börtönben töltött hónap alatt a házukban laknak.

Margaret Atwood veterán író, aki A szolgálólány meséje című disztópiájáért 1987-ben elnyerte az Arthur C. Clarke-díjat, 2000-ben pedig a Booker-díjat A vak bérgyilkos című művéért.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!