Újabb infók az idei VinCÉ-ről

2016. február 25. 09:06

Újabb információkkal jelentkezett a VinCE Budapest: a március 3-5. közötti nagy boros rendezvényen popup online borbolt nyílik, lesz borász-tehetségkutató és számos pezsgős mesterkurzus is.

2016. február 25. 09:06

A VinCE legújabb sajtóközleményéből kiderül, hogy Vilmos herceg és Kate esküvőjén felszolgált egyik borra is a VinCE Budapesten talált rá egy Master of Wine. Sebastian Payne MW is vendége volt ugyanis az egyik VinCE Budapest rendezvénynek, ahol alkalma volt számos kiváló minőségű bort megkóstolni, többek között a Romániában található Prince Stirbey pincészet borát, amely annyira elnyerte tetszését, hogy rendelt belőle, és azóta is kapható Londonban, sőt a híres esküvőn is ezt a bort szolgálták fel.

A VinCE Budapest nagyközönség számára is nyitott mesterkurzusain – pénteken és szombaton – számos neves hazai és nemzetközi előadótól tanulhatnak és gazdagíthatják ismereteiket a borokról, miközben egy válogatott borsort is végigkóstolhatnak. Minden napra jut pezsgőkurzus, pénteken a tokaji pezsgők, szombaton a Mumm pezsgőház kínálatával. A hazai borok közül Szekszárd, Tokaj és Villány különleges tételei mutatkoznak be egy-egy kurzuson, de megismerkedhetnek a francia Rhône-völgye, Toszkána, Chile, vagy éppen Washington még felfedezésre váró boraival, szakértők előadásában.

Popup online borbolt nyílik

Az idei év egyik újdonsága, hogy a jegyárból 2000 forint levásárolható a rendezvény ideje alatt működő online shopban. A kóstolásokon leginkább tetsző borokat már a helyszínen megrendelhetik a látogatók, amelyet Magyarországon házhoz is szállítanak. Az online shop a rendezvénytől tovább, március 3-tól 9-ig lesz elérhető, ahol többek között például több mint 90-féle rozé, 50-féle pezsgő, a borvidékek zászlóshajói, 20-féle szekszárdi bikavér és 25-féle cabernet franc között válogathatnak.

Borász-tehetségkutató is lesz

A VinCE Budapest szakmai napján, március 3-án idén először mutathatják be boraikat vállalkozó kedvű borászok. A versenyzők rendhagyó módon, a bemutatott bor ízével, történetével, vagy akár a címkéjével kell meggyőzniük a neves szakértőkből álló zsűrit, hogy miért az ő bora a legjobb. A showműsornak is beillő Wine Star kurzuson a közönség is megkóstolhatja a bemutatott borokat, a műsorvezető Rákóczi Ferenc lesz.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!