Robotséfek főznek már Kínában

2016. február 08. 07:20

A rámen tésztalevest már robotokra bízzák Kínában.

2016. február 08. 07:20

Koya és Kona két robot (pontosabban robotkar), de ők a Toyako Eamen szakácsai Kínában. Az egyik a tésztával foglalkozik kizárólag, az főzi és ellenőrzi, hogy a megfelelő állagú lett, a másik magát a levest és annak minőségét figyeli és beavatkozik, ha fűszerezni kell vagy valami összetevő hiányzik még belőle.

 

A robotok összehangolt munkájával sikerül elérni, hogy 2 perc alatt elkészül egy vendégnek egy leves. Természetesen nem csak egyféle ráment készítenek, hogy bonyolultabb legyen a feladatuk.A rámen eredetileg japán tésztaleves. Kínai típusú búzalisztből készített tésztát, húsból (vagy alkalmanként halból) készült alaplevet tartalmaz, melyet gyakran ízesítenek szójaszósszal vagy miszóval. Feltétként legtöbbször disznóhúst (チャーシュー, csású), szárított tengeri moszatot (海苔, nori), kamabokót, illetve zöldhagymát tesznek rá. 
 
 
Japán szinte minden régiójának megvan a saját rámenváltozata, a tonkocu típusútól (sertéscsontleves-alap) Kjúsú vidékén, a miszóalapú Hokkaidó szigetén népszerű. De még nem gondoltak soha a felkelő nap országában arra, hogy robotokkal készítsék el ezt a levest, ez szentségtörés lenne valószínűleg.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!