Hullanak a hősök a Polgárháborúban

2016. február 08. 08:35

Az idei év ikonikus hősök csatáiról fog szólni: a Marvelnél Amerika Kapitány és csapata megy neki Vasembernek és barátainak.

2016. február 08. 08:35

Május hatodikán kezdik vetíteni a mozik a Marvel-filmek következő darabját: a Polgárháborúban felbomlik a Bosszúállók csapata, a Amerika Kapitány és Vasember vezetésével esnek egymásnak.

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Starlord
2016. február 09. 03:13
Már képregény hősökként is ikonikus figurák voltak, ez az igazság. A fiatal korosztály és főleg a gyerekek meg kifejezetten imádja őket. Minden kisgyerek szeretne hős lenni aki a gonosz ellen küzd :), ez önmagában is egy jó dolog. Az amerikai filmek és a marvel képregények "ideológiája" valójában az ősi kulturális emlékek eposzok és mítoszok meg mesék reinkarnációja modern köntösbe bujtatva. Pl Thor, aki a germán és skandináv mitológia egyik alakja. Maga az az ideológia amit terjesztenek ezek a mára hollywoodinak mondott filmek, hogy a jó a végén mindig győzedelmeskedik a gonosz felett, azért mégiscsak egy fontos üzenet, nem mellesleg pedig nem amerikai hanem a civilizációnk ősi kultúráján alapszik... Tudat alatt próbálja elültetni az emberekben már gyermekkorban azt, hogy a jó ügy harcosaivá váljanak. Aki szereti a görög és vagy bármilyen egyéb ősi mitológiákat és meséket, az nagy valószínűség szerint valamelyik modern kori szuperhőshöz is vonzódni fog. ;) Szerintem jó irányba mozdult el hollywood azzal, hogy a technikának köszönhetően feltámasztja és modern köntösbe bujtatja az ősi mítoszokat legendákat és meséket.
Akitlosz
2016. február 09. 01:29
"ikonikus hősök" megfogalmazás kicsit erős ennek a pár mesefigurának.
Starlord
2016. február 08. 18:00
Mert nem figyelsz a részletekre. ;) "Amerika kapitánya 70 évet le van maradva..." Ezért akar kioktatni mindenkit a nácizással, ezért holokausztozik megállás nélkül... Ráadásul nem is méltó rá, hogy amerika kapitánya legyen: https://canyoubelievethatguy.files.wordpress.com/2014/11/captain-america-thors-hammer.jpg ;)
dávid
2016. február 08. 17:49
kurva erőltetett az egész Marvel kínlófással együtt
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!