Új írónk: Naomi Novik

2016. február 26. 13:49

Mikor hat évesen elolvasta A Gyűrűk Urát, már tele volt a feje lengyel népmesékkel és Baba Jaga történetével, így ez a két világ egyszerre hatott rá.

2016. február 26. 13:49
Gabo SFF

A Rengeteg igazi kis gyöngyszem, amelynek mesevilágát egy gonosszal átitatott rengeteg árnyékolja be. Novik erdeje nem csupán ismeretlen, hanem maga az ellenség, amely türelmesen, évről évre veszi be az emberiség bástyáit és kebelezi be az elnéptelenedett falvakat. A mélyéből rontás árad, az elfajzott vadállatok harapása nyomán megőrülnek az emberek, torz szörnyeteggé változnak a háziállatok; a vadonból felszálló virágportól gyilkossá lesz, aki beszívja.

A főhős, Agnyeska az erdő szélén él kis falujában, a Sárkány nevű varázsló hűbérbirtokán. Ez a Sárkány, akárcsak a mesékben, tízévente magával ragad egy fiatal lányt a faluból – és mindenki tudja, hogy ebben az évben Agnyeska legjobb barátnője, a szép, ügyes, házias Kasja lesz az, és már előre megsiratják az elvesztését. Amikor azonban eljön a nap, amikor a varázsló kiválasztja a lányt, aki aztán tíz évig el sem hagyhatja tornyát, a választása nem Kasiára, hanem a szertelen, kétbalkezes Agnyeskára esik, és így egy félelmetes és lenyűgöző kaland veszi kezdetét... (Bővebben a regényről az SFmag oldalán olvashattok.)” 

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!