Ezeket a könyveket jelölték a Brit SF-díjra

2016. február 08. 13:26

Március 26-án választja ki a 2015-ös év legjobb sci-fi regényeit, novelláit a British Science Fiction Association, de már közzétették a díjra esélyesek listáját. A listáról két könyv, például Ian McDonald Luna című műve hamarosan Magyarországon is megjelenik.

2016. február 08. 13:26

Március 26-án jelentik be a brit SF-díj győzteseit Easterconon Manchasterben. A Brit SF-szövetség (BSFA) pedig már nyilvánosságra is hozta a jelöltek listáját, ami a következő:

Dave Hutchinson: Europe at Midnight, Solaris
Chris Beckett: Mother of Eden, Corvus
Aliette de Bodard: The House of Shattered Wings, Gollancz
Ian McDonald: Luna: New Moon, Gollancz
Justina Robson: Glorious Angels, Gollancz


Chris Beckett regénye a Sötét Éden folytatása, amelyet idén ad ki itthon az Agave Könyvek, a most díjra jelölt második rész jövőre érkezhet. Ian McDonald díjra jelölt regénye a Gabo SFF-sorozatban jelenik meg idén. A többi kötet hazai kiadásáról egyelőre nem hallottunk, pedig Dave Hutchinson regényének első része elég érdekes volt: ebben egy apró nemzetállamokra széteső Európát mutatott be. A novellák között Aliette de Bodard, Paul Cornell, Jeff Noon, Nnedi Okorafor és Gareth L. Powell művei versenyeznek.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!