Doctorow és Pratchett a márciusi Galaktikában

2016. február 26. 14:51

Rózsaszín színekben, fürdőköpenyes Dart Vaderrel támad a márciusi Galaktika magazin, ami nem mindenkinek nyerte el a tetszését. A borítón túl többek között Cory Doctorow, Terry Pratchett, Herbert W. Franke; a magyar szerzők közül pedig Acsai Roland, illetve a Galaktika Start Könyvek-sorozatban hamarosan bemutatkozó Ronil Caine történeteit olvashatjuk.

2016. február 26. 14:51

Megjelent a márciusi Galaktika, a borítón immár sokadik alkalommal (kissé indokolatlan) Star Wars-os fotóval: most éppen Darth Vader látható rajta rózsaszín fürdőköpenyben, orrot fújva. Belül viszont Cory Doctorow és Terry Pratchett is olvasható, szóval érdemes túllendülni a borítón, ami többek nemtetszését is kiváltotta. A tartalmat a magazin honlapjáról idézzük.

A márciusi magazint Herbert W. Franke nyitja: művében egy kutató halála az űrállomás megmagyarázhatatlan, felfoghatatlan jelenségeire világít rá. Terry Pratchett Korongvilág-történetében egy mágikus egyetem értekezletébe pillanthatunk bele. Cory Doctorow (KIS TESTVÉRHOMELAND) írásában egy apokaliptikus katasztrófa bizonyítja, hogy az emberiség harca a pusztulás ellen más problémákat is tartogat. Thomas M. Waldroon novellája azt példázza, hogy minden, ami a természetben van, a természeté, így valamilyen mértékben része Isten jóakaratának. Critic Zónájában ötvennégy stalker indul el, hogy közös erővel legyőzzék a legfőbb ellenséget. Vajra Chandrasekera elképzelt jövőjének egy-egy epizódját dokumentumfilm-bevágások mutatják be.

A magyar szerzők közül Acsai Roland egy nem mindennapi bújócskát, míg a START-programunkban áprilisban önálló kötettel is bemutatkozó Ronil Caine a földönkívüliekkel való különös találkozás élményét adja közre.

Ez pedig a vitatott borító:

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Letya
2016. február 26. 17:45
Gondolt a Galaktika a női olvasókra is :) Figyeljük meg, hogy gombamód elszaporodnak a tömegközlekedéseken azok a lányok, akiknek a kezében ez a borító fog virítani ;)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!