Amikor a robot játszik helyettünk

2016. február 14. 09:18

Lehet csalni a Clash of Clans-ban is, a LEGO-ból épített robot profin játszik helyettünk.

2016. február 14. 09:18

A Clash of Clans az egyik, ha nem a legnépszerűbb játék a mobiljátékok piacán, a Supercell, a gyártója minden rekordot megdöntött, a toplista élére került. Hol van már a Farmville és a Zynga, a cég 3 milliárd dollárt ér már, naponta 645 ezer dolláros bevételt hoz gazdáinak. A Clash of Clans egy klasszikus tower defense típusú játék és egy RTS ötvözete, de leginkább egy valós idejű stratégiai játék mini verziója. Egyszerre építős és stratégiai és nem utolsó sorban csapatjáték.

Ha beleuntunk, hogy bár hetek óta toljuk a Clash of Clans-t meg van a megoldás, építsünk robotot hozzá. A LEGO Mindstorm EV 3-ból építhető robot az iPad-es játékkal tud együttműködni. Nemcsak folyamatosan ébren tartja a játékot, hanem figyel és begyűjti a nyersanyagokat. Sőt ki is kapcsolja bizonyos időnként, hogy támadhassanak a többiek. Be tudjuk programozni támadásra is, de itt már némi programozásra is van szükség, sőt a kláncimboráinkkal tartja a kapcsolatot és küld ha kérnek segítséget is.
 
 
Felmerül a kérdés akkor ez cheatelés vagy sem? Nem annak tűnik, hiszen a robot csak utánozza az embert, nem készít stratégiát, tehát hosszútávon ha igazi klánharcosok vagyunk akkor mindig emberi erőforrásra kell hagyatkoznunk. Viszont a robot segít abban, hogy ha dolgozunk is működjön a rendszer és ne maradjunk le semmiről sem. Hardcore játékosoknak kötelező tehát.
 
A Clash of Clans-hoz való robotépítő segédletet és a programot itt lehet elérni.

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!