Martin: Még mindig nincs kész a Winds of Winter

2016. január 04. 10:18

George R. R. Martin, A tűz és a jég dala szerzője blogján jelentette be, hogy még mindig nincs kész a ciklus hatodik darabja, és nem is fog megjelenni tévésorozat új évada előtt. Az HBO-n futó Trónok harca sorozat az előző évadban beérte a könyveket, idén áprilisban pedig már túl is fog lépni azokon, az új könyvvel azonban még hónapokig fog dolgozni Martin.

2016. január 04. 10:18

Nincs kész a Winds of Winter” – így jelentette be blogján a Trónok harca című sikeres HBO-sorozat alapját adó fantasy, A tűz és jég dala ciklus szerzője, George R. R. Martin, hogy nem egyhamar jelenik meg a ciklus hatodik darabja. „Higgyétek el, nem volt jó érzés leírni ezeket a szavakat. Csalódottak vagytok, és nem vagytok egyedül. A szerkesztőim és a kiadóm is csalódott, az HBO is csalódott, az ügynökeim és a külföldi kiadóim is csalódottak... de senki sem olyan csalódott, mint én” – írta.

Az író szerint még hónapok vannak hátra a munkából, de már kész van több száz oldal és több tucat fejezet. Ugyanakkor még sok van hátra, és ennek jó részét az újraírás és az átstrukturálás teszi ki. Martin azt is kifejtette, hogy az írás néha jól megy, néha pedig nem, tavaly pedig inkább rosszul ment, mint jól.

A könyvsorozat első darabja 1996-ban jelent meg, azóta hektikus az újabb részek megjelenése: eddig 1999-ben, 2000-ben, 2005-ben és 2011-ben jelentek meg a folytatások. Még ugyanebben az évben, 2011-ben elindult a könyvből készült sorozat, a Trónok harca, ami azóta is töretlen sikerrel fut az HBO-n: az előző, ötödik évadban a sorozat be is érte az utolsó megjelent könyv történetét. Martin a posztjában leírta, hogy a hatodik évad ezért spoileres lesz azoknak, akik el akarják olvasni a könyvet.

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
abraxas
2016. január 05. 15:55
Szerintem is túl sok szálon fut a történet, sok benne a zsákutca, és alaposan túl is van írva. A sorozat - már amit láttam belőle - sokkal összeszedettebb. Úgy gondolom, hogy azon kivételes alkalmak egyike, amikor a film jobb, mint a könyv, amiből készült.
Syrius Black
2016. január 05. 15:55
Van úgy, hogy kiég az író. Túl lesz hajtva az egész, és egyre szarabb lesz a sztori. Tönkre fogja tenni. Már így is vannak benne érthetetlen dolgok, a túlburjánzó fantázia nem képes kontroll alatt tartani a túl sok szálon futó történetet. Szerintem.
br-o
2016. január 04. 21:09
A könyvek jók. A tévésorozat viszont tényleg b-kategóriás lett, annak ellenére, hogy HBO. Hol van ez egy HBO Rómához képest?
Trükkös Frici
2016. január 04. 20:46
Nem halálos beteg? Nézz csak rá! Ekkora súlyfelesleggel vajon mennyi van neki hátra? Amúgy pedig túlértékelt az egész.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!