John Brunner: Zanzibár

2015. november 27. 13:46

A Zanzibár hihetetlenül részletgazdag világleírásán túl izgalmas cselekménnyel is szolgál olvasóinak, azonban el kell mondanom, hogy a regény egyáltalán nem könnyű olvasmány.

2015. november 27. 13:46
Mayer István

A Zanzibár hihetetlenül részletgazdag világleírásán túl izgalmas cselekménnyel is szolgál olvasóinak, azonban el kell mondanom, hogy a regény egyáltalán nem könnyű olvasmány. A szaggatott elbeszélésmód mellett a könyv nyelvezete sem könnyíti meg az olvasók dolgát, és a világ aprólékos ábrázolása eleinte szintén az olvashatóság rovására megy: a tulajdonképpeni történet valamivel a könyv fele előtt kezdődik.

Mindezek mellett a Zanzibár megérdemli a figyelmet, nem utolsósorban azért, mert számos megállapítása ma éppen annyira érvényes, mint megjelenésekor, az sem mellékes, hogy az 1968-as mű jóslatai több tekintetben be is váltak.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!