Englishman in New York: ez lesz a Harry Potter-előzményfilmben

2015. november 06. 07:48

Newt Scamander, a Legendás állatok és megfigyelésük című könyv szerzője, New Yorkba megy, ahol nem olyan könnyű a varázslóélet, mint Britanniában. Logó, egy csomó kép és egy homályos történetleírás érkezett a Harry Potter-előzményfilmhez, amelyben az Oscar-győztes Eddie Redmayne a főszereplő.

2015. november 06. 07:48

Amióta tudjuk, hogy a vékonyka Hobbitból háromrészes trilógiát; a Torpedó nevű társasjátékból egészestés filmet lehet rendezni, nem lepődünk meg, hogy a Harry Potterhez készült kísérőfüzetecskére is rátette a kezét a filmipar. A Legendás állatok és megfigyelésük című roxforti tankönyvből készült filmben az Oscar-díjas Eddie Redmayne alakítja majd a könyv szerzőjét, Newt Scamander (Göthe Salamander a magyar fordításban) mágikus zoológust.

A történet szerint Scamander egyelőre fel nem fedett okokból New Yorkba érkezik, mágikusan megnövelt űrtartalmú táskája pedig gyakorlatilag Noé bárkájaként funkcionál: egy csomó veszélyeztetett mágikus állatot rejt. Hősünk felfedezi, hogy az amerikai varázstársadalom sokkal jobban rejtőzködik a varázs nélküliek, tehát muglik (Amerikában úgy hívják őket, hogy No-Maj) elől, hiszen mindenkiben él még a salemi boszorkányperek emléke. A problémák akkor kezdődnek, mikor Scamander lényei elszabadulnak a táskából. És mindez persze nem napjainkban, hanem valamikor a huszadik század elején.

Scamander egy, az Egyesült Államok Mágiaügyi Kongresszusából kirúgott nővel, a nő gondolatolvasó húgával, egy mugli gyári munkással, az amerikai mágiaügyi főmufti Colin Farrell által alakított aurorjával kerül kapcsolatba, és egy gonosz szervezet is lesz, akik le akarják leplezni a boszorkányokat.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!