2016-tól évi kilencven SFF-könyvet tervez kiadni az Orbit

2015. november 16. 13:42

Annyiszor írjuk le, hogy már nekünk is sok: jelenleg a sci-fi és fantasy egyik aranykorát éljük. Pénteken jelentették be, hogy ötven százalékkal megnöveli évente kiadott könyvei számát a Hachette Book Group sci-fivel és fantasyvel foglalkozó imprintje, az Orbit Books. Ők adják ki például Kim Stanley Robinsont, S.A. Corey-t és Ann Leckiet is.

2015. november 16. 13:42

Pénteken jelentette be a Hachette Book Group sci-fivel és fantasyvel foglalkozó, Orbit Books nevű leányvállalata, hogy ötven százalékkal megnöveli évente kiadott könyvei számát: így 2016-tól kezdve évente 90 címmel jelentkeznek. „Nagy és sokszínú a sci-fi és fantasy olvasótábor, úgyhogy tökéletes az idő, hogy növeljük a kiadott mennyiséget” – írta Tim Holman kiadóvezető. A cég ennek megfelelően növeli az Orbit munkatársainak számát is. Az Orbit adja ki angolul például Kim Stanley Robinsont és Ann Leckie-t.

A Barnes & Noble SFF-blogján Joel Cunningham összeszedte, hogy hány kiadó indult el vagy bővült az utóbbi időszakban, aztán meg is fejtette a jelenséget: „Miért történik ez? Miattunk. Mi olvasók szenvedélyes népség vagyunk: időnkkel, figyelmünkkel és pénzünkkel a kulturális párbeszéd előterébe juttattunk olyan, először printben megjelent történeteket, mint a Trónok harca, vagy a Marvel és a DC szuperhős-univerzumai. Nem ciki manapság zsánerolvasónak lenni, mivel a zsáner manapság mindenkit elér: csak próbáld meg úgy túlélni a decembert, hogy ne hallj a Star Warsról” – írta.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!