Sorozat készül a képregényből, amiben (majdnem) minden férfi meghal

2015. október 14. 22:38

Jó hír: sorozat készül Brian K. Vaughan Y: The Last Man (Y: Az utolsó férfi) című képregényéből. Az Y: The Last Man felütése az, hogy egy rejtélyes esemény következtében egyszerre meghal minden Y-kromoszómával rendelkező emlős, leszámítva egy férfit és egy majmot. És hogy mi következik, ha csak a nők maradnak?

2015. október 14. 22:38

Maga az alkotó, Brian K. Vaughan erősítette meg, hogy sorozat készül Y: The Last Man (Y: Az utolsó férfi) című képregényéből, melyet Pia Guerrával közösen készített. A Hollywood Reporter cikke szerint jelenleg írót keresnek Vaughan mellé az FX csatornánál. 2007-ben még úgy nézett ki, film készül a körülrajongott képregényből, aztán nem történt semmi, de a jogok visszaszáltak Vaughanre. És hogy miről is van szó?

A 2002-ben indult, hatvan részt megélt képregénysorozat alapvetése az, hogy egy rejtélyes kataklizma során egyszerre meghal az összes férfi emlős a Földön, kivéve egy Yorick nevű, hobbiszinten szabadulóművészettel foglalkozó srácot és majmát, Ampersandot. Yorick elindul, hogy felfejtse a katasztrófa okát és megmentse az emberiséget, miközben a magukra maradt nők megpróbálják stabilizálni az esemény utáni káoszt.

És hogy milyen ez a káosz? A képregényben például lezuhan a repülők jelentős része, az amerikai kormány vezetését egy sokadrangú miniszter veszi át, miközben republikánus szenátorok fegyverrel felszerelkezett feleségei követelik maguknak férjük székét. Az egyetlen valóban működő- és ütőképes hadsereg az izraeli marad.

Kicsit kitekintve: egy ilyen katasztrófa esetén Magyarországon például minden közjogi méltóság, az összes minisztérium vezetője, a parlamenti képviselők kilencven százaléka, a teljes rendőri és katonai vezetés egyik pillanatról a másikra eltűnne. De nem állnának sokkal jobban a britek sem, mutatjuk az alsóházat az Elle szerdai kampányvideójából:

Az alapanyag tehát nagyon érdekes témát dolgoz fel: csak remélni lehet, hogy a a sorozatverzió fel tud nőni a képregényhez.

(Fotó: Mic.com)

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
motoros
2017. január 04. 11:15
Marhaság. A férfiak nem halnak ki. Ezt a propaganda anyagot az az egyetlen majom gyártotta. :D A sok hülye még "el is gondolkodik" az ügyön, aztán besorozza a nőket.
szuverén
2015. október 16. 11:59
Kedves Nannyó! -A férfiak nemzőképességének csökkenése, „hogyan mérhető”? -Tudományosan és tapasztalati alapon, rém egyszerűen. Mint műszaki szakértőnek, nem ez a szakterületem. Azonban publikációk, könnyedén megtalálhatók. Ezt a tényt nem propagálják, mert messzire vezet. A civilizációs ártalom kategóriája. Anabolikák, génmódosítás, fogamzásgátlószerek összetevőinek, ivóvízbe kerülése (mely hagyományos módszerrel, ki nem szűrhető) vágóállatok női hormonokkal történő kezelése (hogy „kerekdedebbek” legyenek) stressz, meg mindenféle (világcsoda)szerek, nem sorolom tovább. -Ön „neve”, nőnemet feltételez. Ezért a tárgyilagosság érdekében közlöm; férfi vagyok és gondom eleddig, ellenkező előjelű volt.
Theorba
2015. október 15. 11:46
Phlatat-mentes jóreggelt kívánok.
Nannyó
2015. október 15. 10:09
"-A férfiak nemzőképessége néhány évtized alatt, felére csökkent." Ez hogyan mérhető?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!