Mézes sörrel jönnek ki karácsonyra a csíkiak

2015. október 20. 16:17

Az Igazi Csíki Sör gyártóját is elérte a szezonális sörök divatja: a csíkszentsimoni üzem mézzel főzött sörrel rukkol ki karácsonyra. A székely havasi mézből készült sörkülönlegesség alkoholtartalma 10 százalékos lesz, és faládákban kerül forgalomba.

2015. október 20. 16:17

Az Igazi Csíki Sör sem hagyja karácsonyi sör nélkül fogyasztóit: mézes sört főznek. „A nedű egyedisége, hogy egy tartályba (10 000 liter) 1200 kilogramm mézet főztünk be. Így jött létre egy erős cukortartalmú must, melyből 35-36 napos nevelés után 10%-os alkoholtartalmú ünnepi sör születik. A méz 100%-ban székely havasi méz, mely Udvarhelyszékről, Szász Illés korondi méztermelő portájáról származik” írja az Igazi Csíki Sört gyártó csíkszentsimoni sörüzem a Facebookon.

A gyártó információi szerint ez a termék sem lesz pasztörizálva és tartósítva, vízen, sörárpán és komlón kívül csak mézet tartalmaz. Különleges címkével lesz ellátva, arany és kék színű címkét kap, hogy meg lehessen különböztetni a már forgalomban lévő termékeiktől. A mézes sört kézzel gyártott faládákba helyezik, így kerül majd kereskedelmi forgalomba, limitált szériában, csak az ünnepekre. A ládákat három különböző székelyföldi asztalosműhelye már gyártja, hogy időben elkészülhessenek.

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
yanoo
2015. október 21. 00:39
A múlt hónapban voltam túrázni Erdélyben és volt szerencsém inni Igazi Csíkit.Nagyon jó sör, kenterbe veri a kukoricagrízes szar, ihatatlan magyar söröket.Az alkoholtartalom is rendben van.:))) Egyébként a Heinekeine Ciuc söre is jó, de az Igazi az igazi !
poklond
2015. október 21. 00:38
Még mindig nem jött rá, hogy át kéne írni. Hogy a hargitai málnapásztor vegye kezelésbe...
bukovics
2015. október 20. 21:51
Meghajlok az olvasói akarat előtt. A Magyar Nyelvi Szolgáltató Iroda véleménye volt irányadó a témában: http://www.e-nyelv.hu/2013-07-22/csikiak/
Pandaka pygmaea
2015. október 20. 21:40
Egy darabig elméláztam azon, hogy mi az a mézsör... aztán rájöttem, hogy valami olyasmi, mint a pácsó. Azért az előbbit szívesebben kóstolnám. :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!