Ezt olvashatjátok a novemberi Galaktikában

2015. október 29. 07:46

Henry Lion Oldie, Don DeLillo, Jan Oleskovszkij és Malcolm Edwards mellett Buglyó Gergely és a költő Weiner Sennyey Tibor is jelentkezik egy-egy novellával a Galaktika magazin őszi számában. A retró-rovatban egy Göncz Árpád-fordítás kapott helyett, az XL-verzió pedig két Gene Wolfe-kisregényt mutat be.

2015. október 29. 07:46

A Galaktika magazin novemberi számát Henry Lion Oldie nyitja: művének első részében egy lantos útját követhetjük végig egy rendkívül furcsa lényekkel benépesített világban. Don DeLillo a harmadik világháború közepette emberi momentumokat villant fel az űr kozmikus magányában. Jan Oleskovszkij fiktív jövőjében egy szerencsétlen ember sorsa gyökeres fordulatot vesz a Zónában. Malcolm Edwards írásában egy pillanatkép elevenedik meg, közvetlenül a világvége előtt.

A magyar szerzők közül Buglyó Gergely a borzongató lápvidékről visszatért embert mutatja be, Weiner Sennyey Tibor pedig egy megváltozott világról beszél, amit a teleport működése irányít. A havi retro Göncz Árpád fordítói munkásságának állít emléket Robert Sheckley „A Tranai” című novellájával.

Interjúk is vannak a novemberi Galaktikában, Ondřej Neff-fel Sötétség című regénye kapcsán beszélgetettek, dr. Korondi Péterrel pedig az etorobotika útjairól. A HungaroCon országos sci-fi találkozó programtervei „fantasztikus” rendezvényt előlegeznek meg. Kiss Ferenc és Vincze Nóra Ambrose Bierce „Ebolaj” című elbeszélését adaptálta képregénnyé különös módon, manga stílusban.

A Kapcsolatfelvétel az Írószövetség aktuális estjéről, egy SF-találkozóról és a Trafó előadásáról számol be. A tudományos főanyag az embervadászat témakörét járja körül. A lapban olvashatók még érdekes írások víztisztító bikiniről, ultrakönnyű fémről, valamint arról, jár-e jogdíj egy majomnak. Az XL-kiadás Gene Wolfe két kisregényét (Cerberus ötödik feje, John V. Marsch elbeszélése) tartalmazza.

A Galaktika 308. száma jövő héttől érhető el az újságárusoknál, az XL-változatért pedig elő kell fizetni.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!