Egy csomó új Black Mirror-epizód jön Netflixre

2015. szeptember 28. 10:31

Tizenkét új Black Mirror epizódot rendelt be a Netflix. Eddig két „rendes évad” és egy karácsonyi epizód készült a mai technológiák negatív mellékhatásaival foglalkozó brit minisorozathoz, ami összesen hét részt jelentett.

2015. szeptember 28. 10:31

Elég kellemetlen lett volna eddig listás cikket írni a Black Mirror című brit sci-firől, hiszen egy „6+1 Black Mirror rész, amitől elszáll az agyad” című anyaggal gyakorlatilag lefedtük volna a teljes sorozatot. Könnyebb dolgunk lesz mostantól, hiszen a Netflix tizenkét új epizódot rendelt be a technológiai fejlődés, illetve jelen világunk sötét oldalával foglalkozó sorozatból.

Charlie Brooker, a sorozat készítője azt ígérte, hogy a szélesebb elérésű platformmal lehetőségük lesz nagyobb, furcsább és „nemzetközibb” sztorikat, miközben megtartják a Black Mirror-érzést.

A brit miniszterelnök és a disznó

A sorozat jóslatait ráadásul részben el is kezdte igazolni a világ: az első epizódban a brit miniszterelnököt próbálják terroristák rákényszeríteni, hogy közösüljön egy disznóval; azóta viszont elterjedt, hogy a valódi brit miniszterelnöknek ez nem biztos, hogy komoly problémát jelenteni, hiszen állítólag szerzett tapasztalatokat a témában. Brooker jelezte is: reméli, több dolog nem válik valóra a sorozat világából.

Bajban is lennénk: a Black Mirror a technológiai fejlődéshez pesszimistán állt hozzá, miközben foglalkozott klónozással, valóságshow-kkal, teljeskörűen visszajátszható memóriával, illetve a karácsonyi epizódban Jon Hamm (Mad Men) főszereplésével egészen Philip K. Dicki-i hamis realitásokkal. Ajánljuk és várjuk.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!