Kékhullám Zászlót kaptak a legjobb balatoni strandok és kikötők

2012. június 15. 19:41

Tizedik alkalommal jutalmazták a legjobb balatoni strandokat Kékhullám Zászlóval: 25 strand és 3 kikötő kapta meg a minősítést. Idén első alkalommal csillagokkal is érzékeltette a zsűri a minősített fürdőhelyek közötti különbséget. A Kékhullám Zászlót elnyerő 25 strand közül 11 kapta meg a legjobb minősítést jelentő három csillagot.

2012. június 15. 19:41

Az idén 10. alkalommal jutalmazták Kékhullám Zászlóval a legjobb balatoni strandokat és kikötőket, a díjakat pénteken Keszthely városi strandján adták át. Lázár János, a minősítést koordináló Balatoni Szövetség titkára elmondta: az uniós normák szerint rögzített követelményrendszer alapján a tisztiorvosi szolgálat, valamint több balatoni szervezet bevonásával végezték a minősítést. Felmérések szerint főként a külföldi turisták veszik figyelembe fürdőhelyválasztásuknál az otthonukban is jól ismert, számukra garanciát jelentő minősítést – tette hozzá.

A Kékhullám Zászló egyebek közt azt jelenti, hogy az azt elnyerő strandokon működik elsősegély nyújtó hely, vízimentő szolgálat, orvosi ellátás, és ügyelnek a közbiztonságra is, egyebek közt a lopások visszaszorításával. Míg korábban részt vett a minősítésben Magyarország több üdülőtava is, az idén sem a Tisza-tó, sem a Velencei-tó, sem a Fertő tó nem képviseltette magát. A Balaton 127 strandjából 30 nevezett. 

A strandok közötti különbségeket az idén először csillagokkal kívánta érzékeltetni a zsűri. A Kékhullám Zászlót elnyerő 25 balatoni strand közül 11 kaphatta meg a legjobb minősítést jelentő három csillagot: Keszthely városi strandja, Gyenesdiás Diás strandja, Balatonfüred Esterházy strandja, Balatonlelle Napfény strandja, Siófok Nagystrandja, Balatonföldvár Keleti strandja, valamint Vonyarcvashegy-, Balatongyörök-, Alsóőrs-, Csopak- és Balatonboglár strandja. A négy nevezést benyújtó kikötőből három, a Balatoni Hajózási Zrt. szigligeti és balatonboglári kikötője, továbbá a zánkai gyermektábor kikötője tűzheti ki a kék zászlót.

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
-d(-_-)b-
2012. június 16. 13:09
Eddig tartott megtalálni a hivatalos honlapot úgy, hogy mást is csináltam. Csak szólok, hogy Magyarország nincs a tagországok listáján: http://www.blueflag.org/
-d(-_-)b-
2012. június 16. 12:58
Gondolom, fájt volna belinkelni, hogy akkor mégis melyik strandok azok b@zmeg. Minőségi újságírás.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!