Jeremy Irons Budapesten

2011. szeptember 21. 09:58

Az Oscar-díjas brit színész kollégájával érkezett kedden a Budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre. Borgiák című sorozatával viszont máris versenybe szállt egy másik, hasonló témájú európai produkció.

2011. szeptember 21. 09:58

Jeremy Irons és Holliday Grainger brit színészek a Borgiák című tv-sorozat 2. évadjának forgatására érkeztek Magyarországra. Irons VI. Sándor pápát, Grainger pedig lányát, Lucrezia Borgiát alakítja. Az amerikai széria mellett a reneszánsz kori Itáliát meghatározó családról egy európai produkció, A Borgia című hatrészes sorozat is készül. Ennek első két darabját Oliver Hirschbiegel, A bukás - Hitler utolsó napjai és A kísérlet című filmek rendezője jegyzi, aki mellett még három rendező vett részt a többi epizódban.

A produkció mintegy 25 millió euróból készült, így ez az eddigi egyik legdrágább tévésorozat a kontinensen. Prágában, a Barrandov Stúdióban vették fel, a forgatáshoz többek közt a Sixtus-kápolnát, a vatikáni palotát, a Szent Péter teret és középkori római utcaképet is felépítettek. A Borgián összesen 18 ország 128 filmese dolgozott, a gyártók folytatást is terveznek.

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Honfi-fi
2011. szeptember 22. 13:49
Jeremy Irons Jó srác! Kedveljük nagyon.
Finale*
2011. szeptember 22. 13:44
Ugy egy hete itt is elkezdtek mar reklamozni ezt az uj sorozatot es eleg jonak igerkezik. Sajnos meg nem sikerult erdekes konyvet talanom a Borgiakrol. Elkezdtem a Lucrezia Borgia es a mergek annyjat Roberta Gellistol ,de a harmadik oldalon elaludtam rajta .
kardosdoktor
2011. szeptember 21. 16:38
Óriási, társadalom felett álló, nyárspolgárságot megnyerő, mégis sztárallűröket elhagyó művész. És arcot is adott hozzá néki az Isten. Bár ahogy Kosáry Domokos egy ízben nyilatkozott a történelmi regényekről, úgy kedvelem én is a történelmi filmeket. Ízléstelen a túlzás. Bár a Borgiák életéről nehéz finomkodva beszélni. VI. Sándor nem válogatott az eszközökben s vesztét is cezaromániája okozta, ahogyan fiáét is, (bizony, bizony) a kis Cesare-ét is, aki nem azonos a volt olasz szövetségi kapitánnyal, mer az Maldini, ez meg Borgia. Otherwise God bless You Jeremy Irons!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!