Bardem nekiment a kalózoknak

2011. július 21. 10:13

Javier Bardem, a Nem vénnek való vidék Oscar-díjas spanyol színésze bolti tolvajokhoz hasonlította az illegális letöltőket.

2011. július 21. 10:13

Javier Bardem Oscar-díjas színész a világ kormányainak figyelmét szeretné felhívni a kalózkodás okozta károkra és arra, hogy a színészek jogait meg kell védeni. Az  Oscar-díjas spanyol színész egy szellemi tulajdonról szóló svájci konferencián beszélt arról, hogy a világméretű problémát még szigorúbb szabályozásokkal kell megoldani.

„A színészek kilencven százalékának komoly megélhetési gondjaik vannak, nem tudják fizetni a lakbért, a számlákat, sőt még a napi betevőre sem telik. A színészek anyagi elismerése kétségbeejtő. Nem magamról beszélek, hanem azokról, akiknek tényleg problémát okoz megélni abból, amit csinálnak” - fejtette ki Bardem, aki azt mondta, soha nem töltött le illegálisan egy filmet vagy zeneszámot sem.

„Olyan, mintha bemennék egy boltba, elvenném a polcról, ami kell nekem, és elszaladnék. És a közvélekedés szerint a kalózkodás rendjén való, hiszen csak azokat a színészeket éri így kár, akiknek magánrepülőgépük van. De ez nem igaz. Azok jogai sérülnek így, akik a sztárok mögött állnak” - jelentette ki. A színész szerint a mozik inkább csökkentsék a jegyárakat, hogy letöltés helyett ott nézzék meg a filmeket az emberek.

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lavor
2011. július 21. 17:35
A letöltés rossz. Értem!?
betyár
2011. július 21. 17:13
igazi komcsi tempó ez a nemfizetek dögöljenekmeg akikneknemteccik. márpedig a színész úrnak igaza van: lopás ez. ha drága, akkor ne hallgasd/ne nézd. a cigányok logikája is hasonló, amikor pénz híján learatják a szomszéd kertjét:(
rajen
2011. július 21. 15:52
sharing is caring Túl sok a színész, erről nem a letöltés tehet.
freehckr
2011. július 21. 10:36
http://index.hu/tech/blog/2011/07/20/a_kalozok_tobbet_koltenek_filmekre „A felmérés azt mutatta, hogy a kalózok az átlagnál több dvd-t vásárolnak, többet járnak moziba, és ilyenkor jellemzően az átlagnál drágább jegyárat fizetnek.”
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!