Elege lett Hollywoodnak a magyar kalózokból

2011. június 10. 09:30

Késlelteti a hazai filmbemutatókat a Warner Bros. Megelégelték, hogy a kalózkópiák zöme magyar mozikból kerül fel az internetre.

2011. június 10. 09:30

Miután az elmúlt néhány hónapban a Sony Pictures, a 20th Century Fox és a Warner Bros Pictures filmjeinek első kalózkópiái mind Magyarországról kerültek fel az internetre, a Warner úgy döntött, késlelteti a magyar bemutatókat, ezentúl csak a világpremier után nézhetjük majd meg a legnépszerűbb filmeket - írja az Index. A Warner szerint ezzel a magyarnál jóval erősebb és fontosabb piacok mozis bevételeit védik.

Az Index úgy értesült, hogy az előzetes vizsgálatok alapján a Lurdy és az Aréna mozikban készülhettek a kalózkópiák alapjául szolgáló kamerás felvételek. Az ügyben rendőrségi nyomozás indult ismeretlen tettes ellen. Magyarországon a Warner egyedüli forgalmazója az Intercom, de egyelőre ők sem tudják, meddig tart a büntetés. A stúdió szeptemberig változtatta meg filmjei bemutatódátumait Magyarországon, de lehet, hogy az októberi, decemberi bemutatókat is későbbre halasztják majd.

A lépés először a Harry Potter befejező részét fogja érinteni, A Harry Potter és a Halál Ereklyéi II. című filmet csak július 15-től vetíthetik nálunk, holott a premier július 7-én lesz Londonban, és Nyugat-Európában már július 13-tól minden moziban látható lesz a film. A csütörtöki forgalmazói összejövetelen állítólag az Intercom jelezte: várható hogy a többi nagy stúdió is követi a példát - például a Sony és a Fox.

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
denever
2011. június 12. 09:10
király. akkor ezentúl majd a fejlett nyugat valamelyik országa lesz a élvonalbeli telecine releaser. na és? screener vagy semmi.
TroppauerH
2011. június 11. 15:06
Megint egy orbitális hazug hadjárat az ország ellen. Az állítólagos "jogvédők" generálják ezt is. Többek között miattuk is kétszer annyiba kerülnek a cd-k, blueray filmek stb.,mint nyugaton, hogy több pénzt osszanak fel maguk között. Megnézném azt az átulást amely pl. Eric Clapton nevére szól. Pénzéhes banda!
Back2theUK
2011. június 11. 02:28
Na ÉS ? Amikor visszajöttem Angliából, mit láttam? Hogy az legtöbb magyarországi "premier" LEGALÁBB 8-10 hónapos valójában. Pont. És ez nem a Warner International rekciója, hanem csak egy hülye kis magyar képviselet. (lásd pl. bankoknál uez. :a magyar fiók nem jelenti a teljes céget vagy a magyar playboy magazin ,aminek semmilyen kapcsolata nincs az eredetivel )
Zázrivecz
2011. június 10. 22:06
Kétség kívül igaz, hogy a Magyarország internetes nagyhatalomnak számít, különböző nemzetközi közösségi oldalakon ezt lehet is érzékelni. Amúgy meg a kalózkópiákról annyit, hogy az orosz kópiák jóval korábban meg szoktak jelenni mint a magyarok.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!