Meggyilkoltak egy brit filmest Líbiában

2011. április 21. 10:02

Életét vesztette Tim Hetherington, amikor a líbiai Miszráta városban összecsaptak a kormányerők és a felkelők. A haditudósító, dokumentumfilmes és fotóriporter volt a társrendezője a Restrepo című Oscar-díjra jelölt dokumentumfilmnek. Az alkotás egy szakasz amerikai katona életébe engedett bepillantást az afganisztáni háború egyik legveszélyesebb őrhelyén.

2011. április 21. 10:02

Életét vesztette a brit Tim Hetherington, amikor a líbiai Miszráta városban összecsaptak a kormányerők és a felkelők. A filmes, haditudósító és fotóriporter utoljára 36 órával ezelőtt adott magáról életjelet, amikor ezt írta a Twitter-oldalán: „Ostrom alatt vagyunk a líbiai Miszráta városában. Kadhafi csapatai össze-vissza ágyúznak. A NATO-nak nyomát sem látom.” Hetherington családjának közleménye szerint a férfi halálát egy páncéltörő gránát okozta.

Hetherington volt a társrendezője a Magyarországon is sugárzott Restrepo című Oscar-díjra jelölt dokumentumfilmnek, amely egy szakasz amerikai katona életébe engedett bepillantást az afganisztáni háború egyik legveszélyesebb őrhelyén. Hetherington egy-egy anyag kedvéért nem riadt vissza a legveszélyesebb helyzetektől sem, 2007-ben például megnyerte a World Press Photo fődíját egy olyan képpel, amelyen egy Afganisztánban harcoló amerikai katona a fejét fogja egy összecsapás után.

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
drieno
2011. április 22. 07:46
Mi ez a kirekesztés? "Documentary maker Tim Hetherington and photographer Chris Hondros killed" Chris Hondros is ott volt a hír szerint. Szóval? Nem volt annyira híres? Ugyanazért volt ott, tudósítani akart az első vonalból.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!